Anime. Naruto. Sasuke & Sakura That's our forum way! |
--- Ne-am gândit să ne facem o nouă (re)introducere în categoria de Ești nou? Prezintă-te. Dacă te-ai mai prezentat în trecut, caută vechiul topic și fă-o din nou tot acolo. ---
|
|
| Autor | Mesaj |
---|
R∆IN Sensei
Sex : Varsta : 26 Localizare : Ploieşti Nr. mesaje : 1803 Puncte : 2244 Reputatie : 343 Hobby-uri : -
| Subiect: Sugestie pentru critici Lun 08 Apr 2013, 23:07 | |
| Hello! Cum mi-a venit această idee în urmă cu câteva minute, am zis că nu e atât de rea încât să nu o postez. Eu vin cu o propunere, ca să spun aşa, pentru critici.
Mă gândeam că mulţi dintre membrii forumului încă nu şi-au găsit un stil al lor în ceea ce priveşte scrisul şi încearcă să se formeze după tiparul unui critic. Sugestia mea ar fi ca în acel loc, unde sunt enumeraţi criticii forumului, să existe câteva rânduri despre ei.
Ce ar conţine aceste rânduri? Hm, ceea ce cred ei că este foarte important în ceea ce priveşte scrierea unui fic, căci nu toţi consideră că descrierea este cea mai importantă, spre exemplu. Un alt lucru care ar putea fi scris ar fi temele care îi atrag, căci nu tuturor le place o anumită temă. Cum consideră cenzurarea cuvintelor, dacă ei cred că fiecare idee a unui fic vine cu o gamă de cuvinte care dau foarte bine în cadru şi amplifică ideea. Şi multe alte lucruri, acestea au fost doar câteva exemple.
La ce ar ajuta aceste lucruri? Membrii probabil vor regăsi într-un anumit critic un exemplu după ce vor citi descrierea fiecăruia în parte şi le va fi mai uşor să aleagă criticul de la care îşi doresc să primească sfaturi. Am văzut că din ce în ce mai mulţi îşi doresc critica din partea unui anumit critic, deci cred că ar fi practică această idee.
Rămâne la alegerea voastră dacă o veţi accepta sau nu. Îmi cer scuze pentru exprimarea care lasă de dorit. Ora îşi spune cuvântul. O seară plăcută! |
| | | Yin Sennin
Merite deosebite :
Sex : Varsta : 27 Localizare : București acebook : Ema Nr. mesaje : 6696 Puncte : 7969 Reputatie : 815
| Subiect: Re: Sugestie pentru critici Lun 08 Apr 2013, 23:16 | |
| Mi se pare o idee destul de bună, deşi am vagi nelămuriri unde am putea face acest lucru, unde să-l punem în practică. E cam ciudat ca în grupul criticilor să existe un anumit spaţiu unde ne spunem părerea - nici nu cred că se prea poate -, nu ştiu câţi dintre membri vor accesa acel grup. Eu m-am gândit că cel mai bine ar fi să avem un topic-anunţ la Critici, unde toţi criticii postează acolo ce consideră ei de cuviinţă despre modul pe care ei îl abordează. Eu sunt de acord cu ideea ta, mi se pare una foarte bună, astfel membri ar putea alege dintr-o gamă largă de stiluri sau ar putea face o combinaţie. Nu ar trebui ca membrii să copieze, oarecum, criticii pentru că ei scriu într-un anumit fel, poate să se ghideze. |
| | | Hanazawa Rin Sennin
Sex : Varsta : 28 Localizare : Targoviste. acebook : Hanazawa Rin Nr. mesaje : 825 Puncte : 1007 Reputatie : 122 Hobby-uri : Reading, Dancing, Writing. Stare de spirit : Where's the point?I'm bored anyway...
| Subiect: Re: Sugestie pentru critici Lun 08 Apr 2013, 23:22 | |
| Påi, eu zic cå este o sugestie ce meritå a fi acceptatå. Ne-ar fi mult mai uşor så avem idee despre gusturile fiecårui critic, astfel ne putem gåsi modelul demn de urmat. Eu sunt pro! |
| | | Lauren Wandowski Sennin
Sex : Varsta : 27 Localizare : Târgovişte, Dâmbovița acebook : Alexandra Paun Nr. mesaje : 1459 Puncte : 1644 Reputatie : 145 Hobby-uri : Reading, dancing, writing.
| Subiect: Re: Sugestie pentru critici Lun 08 Apr 2013, 23:50 | |
| Si mie imi place ideea! Foarte tare chiar. Ne-ar fi muuult mai usor sa progresam ca scriitori, daca am putea observa, intelege, stilul fiecarui critic. Ar fi interesant sa ne ofere si sfaturi despre cum sa atingem modul de scriere pe care acestia il poseda. Am putea face combinatii, diferite experimente astfel incat propriul stil sa varieze. Prin aceste experimente ne-ar fi mult mai usor descoperim stilul care ni se potriveste fiecaruia. Sunt PRO! |
| | | Ax München S-Class
Sex : Varsta : 23 Localizare : Aici. acebook : Ax München Nr. mesaje : 2636 Puncte : 3266 Reputatie : 272
| Subiect: Re: Sugestie pentru critici Lun 08 Apr 2013, 23:54 | |
| Buna, Claudia (Morphine). Mie chiar imi place aceasta idee, iar poate daca caceasta idee ar fi luata in considerare, multi ar deveni niste scriitori talentati. Este chiar interesanta sugestia ta, eu personal sunt PRO. ^^
Ultima editare efectuata de catre ~ Ela ~ in Mar 09 Apr 2013, 00:02, editata de 1 ori |
| | | R∆IN Sensei
Sex : Varsta : 26 Localizare : Ploieşti Nr. mesaje : 1803 Puncte : 2244 Reputatie : 343 Hobby-uri : -
| | | | Choco. Sensei
Merite deosebite : Sex : Varsta : 27 Localizare : Cluj. acebook : Choco. Nr. mesaje : 23591 Puncte : 28367 Reputatie : 2484
| Subiect: Re: Sugestie pentru critici Mar 09 Apr 2013, 12:18 | |
| Interesanta propunere, cred ca ar fi cu adevarat de ajutor daca la Citeste inainte de a posta, acolo sunt amintiti toti criticii sa scrie sub fiecare cam care este aria sa de cautare, ce ii place sa citeasca si ce apreciaza cel mai tare. Desi, ca sa fiu sincera, la momentul actual nu stiu sa iti spun daca apreciez mai mult un mod de expunere in defavoarea altuia. Aici depinde si de autorul ficului, la unii poate as vrea sa vad mai multa descriere, la unii m-as baza mai mult pe actiune.
Ca sa rezum ce-am zis pana acum, nu cred ca pot fi caracterizata numai pe un stil de a scrie, un stil de a citi etc., daca mie imi place un fic imi place si gata, daca nu, ii spun autorului ceea ce ma deranjeaza. E adevarat ca poate altui critic i s-ar parea mai bun sau mai prost acel fic decat mie, dar asta depinde strict de cum scrie persoana aceea.
Nu pot deci sa zic ca sunt de acord sau nu, ar fi un reper bun pentru autorii de ficuri, dar sincer, nu stiu cat adevar ar fi in acele recomandari. |
| | | R∆IN Sensei
| Subiect: Re: Sugestie pentru critici Mar 09 Apr 2013, 12:41 | |
| Nu cred că fac off-topic dacă răspund, cel puţin aşa sper. Choco, ceea ce am vrut să subliniez a fost că un membru poate primi critici din partea a două persoane diferite, iar ele apreciază în mod diferit un anumit lucru, iar autorul poate fi derutat. De aceea mă gândeam că acele rânduri ar putea fi utile: pentru că observă şi membrul exigenţa fiecărui critic, dar, mai ales, observă şi modul în care acesta critică, pe ce pune accent sau ce nu consideră atât de important. La asta m-am referit, iar greşeala a fost a mea, căci nu m-am exprimat cum ar fi trebuit. -Nu că acum aş fi făcut-o, însă chiar sper că ai înţeles ceea ce am vrut să spun. - |
| | | Choco. Sensei
Merite deosebite : Sex : Varsta : 27 Localizare : Cluj. acebook : Choco. Nr. mesaje : 23591 Puncte : 28367 Reputatie : 2484
| Subiect: Re: Sugestie pentru critici Mar 09 Apr 2013, 13:49 | |
| Am inteles acum. Da, asa membrii nu s-ar mai intreba daca trebuie sau nu descriere sau daca pastreaza sau nu dialogul. Ar fi ok, parerea mea, insa trebuie sa ne gandim bine inainte sa scrie fiecare despre el insusi acele cateva randuri, caci mi-e sa nu ne contrazicem singuri la un moment dat. |
| | | Ambriel Malphas Jōnin
Sex : Varsta : 25 Localizare : Roman acebook : Alexandra Elena Nr. mesaje : 1447 Puncte : 1767 Reputatie : 270
| Subiect: Re: Sugestie pentru critici Mar 09 Apr 2013, 18:10 | |
| Da, si eu sunt deasemenea de acord. Adica, ne putem da mai usor seama ce stil abordam, care este punctul nostru forte si care ne sunt defectele, stangaciile. Eu una sunt multumita de aceasta sugestie, este foarte interesanta. PRO! :3 |
| | | VMVDD ♛ Sennin
Sex : Varsta : 28 Localizare : - acebook : Facebook Nr. mesaje : 1587 Puncte : 2106 Reputatie : 340
| Subiect: Re: Sugestie pentru critici Joi 11 Apr 2013, 15:44 | |
| Este o idee interesantă, însă nu ştiu ce să spun despre partea cu descrierea propriului stil. Fiecare are un stil al lui pe care trebuie să îl dezvolte original, nu inspirat din ce îmi place mie sau altui critic. Eu nu m-am luat după cineva anume, nu am avut vreun model... Când scrii ceva, adaugi acolo o parte din tine. Ce gândeşti, anumite..fantezii, nu ştiu. Nu vreau să îmi descriu stilul, nu vreau să pară ceva narcisist sau cu rea voinţă, dar nu mă simt confortabil. |
| | | Ineffable. S-Class
Merite deosebite : Sex : Varsta : 26 Localizare : . acebook : hässlich Nr. mesaje : 13202 Puncte : 15767 Reputatie : 858
| Subiect: Re: Sugestie pentru critici Vin 03 Mai 2013, 19:31 | |
| Nu prea am citit mai sus comentariile, doar le-am lalait, dar daca as fi critic NORMAL ca nu mi-ar conveni ca cineva sa-mi copieze stilul. Chiar daca ar ajuta ca toti sa devenim scriitori mai buni, nu cred ca prin simplul fapt ca noi punem acolo descrierea stilului unui critic este tocmai bine. Iti poti da seama de asta doar citindu-i creatiile si asa devii mai bun. O alta alternativa ar fi sa punem in loc de aceste descrieri sfaturi, citatele lor preferate care ii inspira si ficul/ ficurile care le-au consacrat, sa zic asa, pe forum (si nu numai) ca sa-i indemne pe doritori sa observe in practica ceea ce ele trebuie sa descrie in sugestia ta. Bineinteles, este doar parerea mea si nu stiu cat de buna este, dar eu asta cred si tot astept sa vad ce se intampla ^^ |
| | | Skitte Chūnin
Sex : Varsta : 26 Localizare : acebook : Bogdan Nr. mesaje : 819 Puncte : 1112 Reputatie : 153 Stare de spirit : Anything Could Happen
| Subiect: Re: Sugestie pentru critici Dum 23 Iun 2013, 18:49 | |
| Am ajuns şi eu pe aici, cam târziu, dar văzând că nu s-a decis nimic, am vrut să exprim şi eu părerea. Ar fi foarte bine ca în dreptul unui scriitor sau să se facă un mic tabel în care să se spună ceea ce crede despre fiecare şi ar arăta şi frumos. Altfel, eu cred că nu ar fi nicio problemă între membrii dacă ar începe să scrie într-un stil pe care l-au adoptat după preferinţele respectivului critic.
Altceva, nu ştiu ce aş mai putea spune, dar sunt pro şi sper să se găsească o soluţie. |
| | | Arcade Shodai Hokage
Sex : Varsta : 34 Localizare : Timisoara, Bulgarus acebook : Marius Mihai Nr. mesaje : 3411 Puncte : 5195 Reputatie : 565 Hobby-uri : fotbal, muzica, gaming-ul, festivale, concerte, cititul in tren Stare de spirit : ¯\_ (ツ)_/¯
| Subiect: Re: Sugestie pentru critici Lun 24 Iun 2013, 22:53 | |
| Absolut nu, se respinge pana la ecuator de departe! |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Sugestie pentru critici | |
| |
| | | |
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|