S. Felicia Chūnin
Sex : Varsta : 27 Localizare : Brăila acebook : Felicia Stratulat Nr. mesaje : 606 Puncte : 817 Reputatie : 55 Hobby-uri : Seriale, citit, facebook, muzică, filme, prosteală Stare de spirit : meh...
| Subiect: "Cei care m-au ucis" - Max Bănuş Joi 10 Oct 2013, 18:16 | |
| "Prefaţa mea...N-aş vrea să înşel cititorul.In ciuda titlului, nu este vorba de un roman poliţist. Nu este vorba nici de vreo luptă politică.Nu este vorba de o luptă clasică între bine şi rău!Nu este nici măcar vorba de o luptă)Sînt doar nişte note. Nişte simple note care încep la ora 1 noaptea, 27 septembrie 1958, şi care ar trebui să se termine ia 3 dimineaţa, 7 ianuarie 1962.Nişte simple note despre închisorile româneşti. Despre lagărele de muncă. Despre morţi şi despre vii. Despre muribunzi, despre criminali şi despre victime.În aceşti aproape trei ani şi jumătate, n-am putut scrie nimic. A scrie într-o închisoare politică, într-o închisoare a securităţii, echivala cu o sinucidere. O bucăţică de hîrtie, cu note, găsită la tine era urmată de o distrugere fizică sistematică. Doream prea mult să supravieţuiesc. Atunci parcă mai mult ca oricînd...."Cum am început să o citesc, nici că i-am mai dat drumul până la ultima pagină. Această carte m-a fascinat total. Nu mai zic că prin ce a trecut chiar autorul m-a uluit. Atât de rea era lumea în acele zile? Răspuns: încă este. |
|