In primul rand vreau sa spun ca eu ti-am mutat ficul deoarece nu avea ce sa caute la anunturi. Serios, ficurile nu au ce cauta acolo..nu ai vazut sectiunea pentru fan ficuri? In fine..esti noua, lasand asta la o parte nu pentru asta am dat comm ci pentru ficul in sine.
Imi spui si mie te rog unde scrie primul capitol? Nici macar nu ai pus un titlu anume pentru ceea ce ai scris pana acum. Uita-te la celelalte ficuri. Ba scrie ,, Capitolul 1 '' ba isi aleg un titlu care sa se potriveasca cu ceea ce au scris la tine nu vad asa ceva.
Pai, hai sa incep prin a-ti enumera greselile:
,, baietii '' - nu inteleg de ce ai scris cu 2 de ,, i ''...era ,, baieti''
,, Hnata '' - Hinata
,, sa certat '' - s-a certat
,, Tu inca nu ai inteles cine e? nu-i asa? spuse Khaila...'' - eu vad ca intreaba, ca doar ai pus semnul intrebarii nu degeaba e acolo... ,, intreba Khaila ''
Descrierea - eu ma intreb daca ai auzit de ea. Serios, in acest capitol nu o vad deloc, pur si simplu domina dialogul dar descrierea e 0 . Trebuia sa descrii sentimentele personajelor mai ales ca scrii la persoana a III-a e mult mai usor sa descrii sentimentele tuturor personajelor. Si imi spui si mie cum aratau? Nu ne-ai spus decat putin despre Sasuke iar in rest nimic. Descrie mult mai mult deoarece ea este cea mai importanta intr-un fic. Puteai sa spui ce fac, cum aratau imperejurimile, cum se simteau si alte lucruri. La tine nu vad nimic si nu l-ai facut pe cititor foarte curios. in primul capitol nici nu ar trebui sa existe asa de mult dialog, insa la tine este. Si mai ales ca atunci cand incepeai sa scrii trebuia prin a descrie. Puteai spune ce simteau fiecare in parte sau sa descrii imprejurimile. Adauga mai multa descriere deoarece ea e cea care il face mai curios pe cititor si e esentiala intr-un fic.
Si inca ceva unele cuvinte chiar nu imi plac, incearca sa le inlocuiesti si sa nu incepi prin a descrie nustiu ce scene de +18 ani pentru ca asa ceva e interzis.
Dialogul - ai inceput cu dialogul care pur si simplu e sec. Si imi spui si mie de ce la un moment dat nu ai mai folosit linia dem dialog? Arata urat si nu se intelge nimic. Cititorul nu va putea intelege ce ai scris. Renunta la acest dialog atat de sec care nu isi are rostul deoarece nu el este cel care conteaza. Si nu uita sa pui liniile de dialog ca sa se inteleaga ce vrei sa scrii.
Actiunea - atata timp cat tu nu ai avut descriere e si normal ca actiunea e grabita si nu se intelege nimic. Mergi mai lent si adauga descriere deoarece ea este esentiala si ficul va deveni mai interesant. Asa, actiunea e grabita si nu se intelege mare lucru.
Estetica - sa sti ca mie una nu imi place. Poate imi explici si mie ce e cu acele puncte de suspensie. Nu isi au rostul. Ele indica o pauza nu tin locul virgulei sau altor semne de punctuatie. Sa nu mai vad punctele de suspensie, unde nu isi au rostul. Tu, dupa o propozitie sau chiar un cuvant le foloseai. Pentru ce? Nu era nevoie de ele. Lasa spatiu dupa semnele de punctuatie pentru ca ficul sa arata mai frumos si pentru ca cititorul sa parcurga mai usor randurile. Ai grija cand trebuie folosita virgula. pentru ca nu ai pus-o mereu cand era nevoie.
Titlul - nu imi place cum e scris. Nu stiai ca trebuie scris cu litera mare? ,, Ura sau dragoste? ''...asa era mai bine.
Ideea - inca nu pot sa spun daca e sau nu originala. Mai astept cateva capitole sa-mi formez o parere, sa vad cum dezvolti ideea.
Pai cam atat. Nu uita sa tii cont de sfaturile noastre pentru ca vrem sa te ajutam.
Spor la scris si la idei.