Miau miau !
Am trecut si eu pe aici, am picat din cer =)) Ok, lasand glumele la o parte. In primul rand tin sa spun ceva, sau mai bine zis sa atrag atentia cuiva ...
---->
Fucking Perfect
<----
Scumpa, exista acolo sa' la " Anunturi " un topic numit " Ceva important " ... stii, care din intamplare spune ca mesajele scurte care contin sub 10 cuvinte sunt interzise !! Iti aduci aminte ? Sau nici macar nu l-ai citit ? Ei bine, daca nu l-ai citit eu te sfatuiesc sa o faci pentru ca ceea ce ai scris tu, care contine decat doua cuvinte este impotriva regulilor. Sincer, un " Heyy Ili ! " .. i puteai sp si pe messenger sau pe chat, care si acelea, din intamplare sunt niste mijlocuri de comunicare, intelegi ? In fine, sper sa nu se mai repete. Eu sp ca daca nu ai chef de scris mai bine nu mai da comentarii. Eu ti-am mai dat mesaje pe privat referitoare la aceasta problema, nu stiu daca le-ai primit sau daca pur si simplu le-ai ignorat. Insa sper ca aici sa vezi.
Revenind la Fic-ul tau, Hug
. Eu am sa incep sa critic, pentru ca am ce si oricum nu as fi venit doar cu un comentariu gen cel de mai sus. Sa vedem ...
1. Ideea- Bun, scumpa, ideea e destul de frumoasa. Originala nu pot spune inca daca este sau nu, trebuie sa imi formez o parere mai complexa despre acest Fic. Deci astept sa vad cu ce idei mai vi.
2. titlul- Hmm, titlul este destul de bun. Banal nu pot zice ca este, pe mine una m-a atras si asta e foarte important.
3. Descrierea- Ei bine cu descrierea nu stai prea bine. Vreau sa spun ca tu descrii mai mult lucruri banale, un exemplu bun ar fi ---> imbracamintea <--- Eu spun sa lasi deoparte aceasta descriere de clasa a-II-a, si sa incerci sa faci mai mult pentru ca poti mai mult. As vrea sa vad descrierea sentimentala care lipseste cu desavarsire. Puteai sa descrii mult mai mult sentimentele, dar nu ai facut-o. De exemplu din cand ai scris din perspectiva lui Josh, spre nu ai avut deloc descriere sentimentala ... insa ceea ce m-a deranjat cel mai mult a fost spre final. Stii de ce ? Pentru ca a fost extrem de seaca faza :
---> Hey, ne-am hotarat sa schimbam numele ! Esti de acord ? <---
---> Stiti ce ? Faceti ce vreti, eu ma duc afara ! <---
Oricat m'as stradui sa ma gasesc motivul pentru care a fost asa de " afectat " Josh, incat sa plece si sa le spuna sa faca ce vrea, degeaba ! Nu imi vine nimic in minte. Care a fost faza pana la urma ? Nu vroia sa fie schimbat numele ? Era suparat din cauza lui Marion si nu avea chef de nimic ? Sau ? Pai eu te intreb, scuze daca par enervanta insa tu trebuia sa specifici. A fost foarte sec si dupa parerea mea greu de inteles, daca scrii din perspectiva a doua personaje, ele fiind si personajele principale, adauga descriere sentimentala. Asta e cea mai importanta ! Am observat, insa, ca ai folosit descrierea imprejurimilor insa extrem de putin. Ai descris putin din cum arata gradina si dupa ai trecut direct la Josh. Invata sa dezvolti descrierea. Folosestete si de cea a imprejurimilor insa si de cea sentimentala, care dupa cum am mai spus, este cea mai importanta. De ce nu ai descris mai mult atunci cand Josh si-a cerut iertare ? Nu am inteles mai nimic, cateva cuvinte aruncate alandala' acolo de genul " OMG, Josh mi-a cerut mie iertare ?? " .. si atat, insa nu, tu puteai si trebuia sa descri mult mai mult. Incearca sa te axezi pe descrierea sentimentala, pentru ca fara ea nu ajungi nicaieri.
4. Dialogul- Dupa cum ai spus si tu, eu sunt de aceeasi parere. De data aceasta ai avut un dialog mai lung fata de cel din celelalte capitole. Dar nu asta m-a deranjat, ceea ce nu mi-a placut a fost ca de adaugat dialog cu carul, ai adaugat ... insa de descris sentimente, pauza ! Daca descriai si sentimentele personajelor atunci era alta treaba, insa asa ... categoric nu !! Dialogul trebuie sa ai grija cu el intotdeauna. Pentru ca daca adaugi prea mult, strici absolut totul. Fi atenta pentru ca trebuie sa sti cand este momentul sa il adaugi si cat sa fie. Ai grija sa nu fie sec .. pentru ca mie asa mi s-a parut in acest Capitol, si sunt sigura ca nu e doar parerea mea.
5. Actiunea- E grav aici. Pot spune ca foarte grav, chiar foarte grav. De ce ? Ei bine, actiunea la tine este extrem de grabita. Lucrurile se petrec foarte repede si efectiv eu am fost ametit, am citit insa totul s-a petrecut asa de repede incat zici ca nu am citit nimic. Invata sa dezvolti actiunea, noi, cititori .. defapt, pentru noi, cititori, este foarte important sa simtim oarecum am fi acolo, in centru actiuni .. eu una, sincer vorbind, nu am simtit asta nici decum. Incearca sa nu mai tragi lucrurile de coada, sa mergi incet si descrie sentimentele !!! Dezvolta actiunea pentru ca la acest capitol, la fel ca si la descriere, mai ai mult de lucrat.
6. Estetica- La estetica nu am foarte mult de criticat. Ceea ce trebuie sa spun este ca am observat ceva. De cateva ori ai uitat sa dai " SPACE " dupa ce ai pus punctul. Incearca sa fi mai atenta cand scrii. Apropo, am observat ca ai inceput sa folosesti ---> ... <--- Ai grija sa nu devina o obisnuinta pentru ca nu da foarte bine, bine deloc pot spune, intr-un Fic. Strica aspectul.
7. Greseli de ortografie, gramatica, tastare :
" plin Mall-uri " - ---> plin de Mall-uri <---
" ca ma " - ---> ca am <---
" Mamea " - ---> Mama <---
" nu pot pot " - ---> nu pot <---
" ajung in in " - ---> ajung in <---
" susosteau " - ---> susoteau <---
" fceti " - ---> faceti <---
Astea au fost greselile
Ei bine, mai am ceva de spus. Am observat ca ai tendinta de a scrie unele cuvinte de doua ori, ai grija.
Reciteste capitolul dupa ce il termini. Astfel incat sa'ti dai seama unde, ce si cum ai gresit.
Astept urmatorul capitol, te rog sa ma anunti si pe mine.
Uite id-ul meu : bubulinabella
Multumesc
Spor la scris si la idei, scumpa !
Pupici dulci
Mrr