Capitolul 3
"Ahhh! Stomacul meu scoate zgomote ingrozitoare!"
E de inteles privind faptul ca nu mancasem nimic toata ziua.Am asteptat pana toti s-au dus la culcare si m-am furisat in bucataria de la parter, poate poate o sa imbuc si eu ceva. Podeaua era rece ca ghiata, mergeam tiptil ca o pisicuta, dar cand sa pun mana pe usa frigiderului, scartaitul usii mi-a starnit fiori pe sirea spinarii.Pe usa tocmai intrase doamna care ma privea suspicioasa.
-Mai, mai, vad ca nu se doarme la ora asta.
-Va rog sa ma scuzati...
S-a indreptat catre dulapul de un lemn inchis la culoare de langa frigider de unde a scos un colt de paine pe care mi l-a dat, spunandu-mi:
-Ai ceva important de facut pentru maine.Poftim( spuse ea dandu-mi o uriasa bucara de hartie).Avem musafiri foarte importanti si vreau sa faci rost de toate astea pana maine dimineata.
Era o...lista uriasa de cumparaturi! Doamne, atatea lucruri in asa putin timp.Cum crede ea ca pot face fata la asa ceva?
-Vreau toate astea maine de dimineata, plus o masa copioasa si curatenie luna. Trebuie sa facem impresie buna, si nu accept refuzuri!
Nu am zis nimic, ci doar am dat din cap aprobator. "Rahat!.Am pierdut o noapte intreaga de odihna.."
-Hmmm, ma scuzati....
-Ce e?
-Cine sunt musafirii?
-Ohhh, curioasa mica. Viitorii socri ai surorii mele vin in vizita. Nu e minunat?
-Da!( am zis eu mimand un zambet sters)
Doamna a plecat lasandu-ma cu toate aceste probleme pe cap.Ma intreb cine o fi oare marele ghinionist ce are sa se casatoreasca cu Sara? Deja imi e mila avand in vedere atitudinea si comportamentul sau. Daca voi credeti ca doamna, fiul ei sau sotul sau sunt niste pisalogi, imaginati-vo pe Sara, care e de o mie de ori mai rea. Barfa si minciuna sunt doua lucruri care o caracterizeaza perfect, pe langa ividia si parsivitatea pe care le poseda. E de aceeasi varsta cu mine, dar foarte diferita. Nici macar nu stie ce e aceea o matura. In fine, aceasta perioada nu prea a fost la conac, deoarece a calatorit prin Europa, dar copilaria mea a fost un adevarat calvar alaturi de ea. Cand am aflat ca pleaca in calatorie cu tatal sau si nu ma mai chinuie am fost parca in al noualea cer.
Tineam strans lista intre palme gandindu-ma ce sa fac mai intai. Pana la urma m-am hotarat sa dau o fuga pana in centru sa cumpar vesela si argintaria noua ceruta, si apoi sa cumpar mancarea. M-am incaltat de graba cu balerinii vechi si negri si cand am iesit pe usa am dat nas in nas cu el.
A:Hei, ce cauti afara la ora asta?
- Eu...aaa..eu...da!
A:-Poftim?
-Da! Am iesit sa verific caii deoarece am auzit un zgomot in grajduri!
A:-In fine, cum zici tu. Eu am iesit cu treburi importante, se pare ca maine avem musafiri si avem nevoie urgenta de lucruri noi.
Fata sa s-a schimbat si l-am auzit inghitind in sec. Era palid, privea in gol si stiam cu siguranta ca imi ascunde ceva.
A:-Ce ai patit? Denis, e ceva ce vrei sa imi spui?
D:- Nimic!
Fata i s-a inrosit, a inceput sa rada isteric si sa ma mangaie pe crestetul capului. Cred ca a observat expresia mea ingrijorata si s-a oprit, apoi m-a sarutat pe frunte si a intrat in casa. L-am privit pe brunet disparand in intuneric si , nu inainte sa plec, am strigat:
-Denis, esti un ciudat!
Drumul catre magazin a fost unul linistitor.Nici prea cald, nici prea frig, cateva adieri de vant care m-au facut sa tresar si o privelniste superba a cerului intunecat. A fost bine tot acest proces de achizitionare a lucrurilor noi deoarece era aproape pustiu in marele magazin. Nu m-am grabit de loc, mai ales ca bagajul devenea din ce in ce mai greu.Dar nu stiu cum intr-o secund toata acea atmosfera placuta a fost disipata , inghitita parca de intuneticul noptii. Era foarte ciudat, caci inainte sa intru in magazin felinarele erau toate aprinse. Am iesit tiptil din magazin cu gandul sa ajung cat se poate de repede acasa. Imi era putin teama dar incercam sa ignor asta .
Cu cat mergeam mai mult, cu atat bagajul devenea parca mai greu, incetinindu-ma. Eram obosita si as fi dat orice sa stau jos undeva. Chiar atunci un zgomot foarte ciudat s-a auzit in spatele meu, de parca cineva s-ar fi impiedicat de teancul de vreascuri pe care il ocolisem mai inainte. In momentul acela nu ma mai interesa cat de obosita eram si am inceput sa grabesc pasul. Asa a facut si cel din spatele meu. M-am oprit, si asa a facut si el. Intr-un moment de ezitare am dat sa ma intorc si am vazut cu coada ochiului silueta unui barbat bine facut, cam in varsta, stand stana in spatele meu. Pe loc am inceput sa alerg mancand pamantul si m-am dus intre copacii de langa drum cu speranta sa imi piarda urma.Mi-am odihnit spatele de un pom si dupa vreo doua minute am vrut sa ma intorc pe drum, dar atunci cineva m-a impins facandu-ma sa scap cumparaturile si sa ma lovesc puternic cu spatele de copac. Am crasnit din dinti la contactul cu acesta din cauza durerii si am simtit pamantul rece cum ma imbratisa...