Anime. Naruto. Sasuke & Sakura
Titanic - caz inchis! Bvpf10

Înainte de a începe să postați, vă sfătuim să citiți REGULAMENTUL forumului! Dacă vă veți face cont, vă rugăm să nu uitați de forum și să fiți activi. Sperăm că vă veți distra și că vă veți face noi prieteni. Have fun :)
Titanic - caz inchis! Bvpf10

Înainte de a începe să postați, vă sfătuim să citiți REGULAMENTUL forumului! Dacă vă veți face cont, vă rugăm să nu uitați de forum și să fiți activi. Sperăm că vă veți distra și că vă veți face noi prieteni. Have fun :)

That's our forum way!

AcasaPortalEvenimenteUltimele imaginiFAQCăutareÎnregistrareConectare
--- Ne-am gândit să ne facem o nouă (re)introducere în categoria de Ești nou? Prezintă-te. Dacă te-ai mai prezentat în trecut, caută vechiul topic și fă-o din nou tot acolo. ---

Distribuiţi | 

Titanic - caz inchis!

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Danielle
Sensei
Sensei
Danielle

Merite deosebite :

Titanic - caz inchis! J5fdba

Sex : feminin Varsta : 28
Localizare Localizare : Bucuresti
Nr. mesaje Nr. mesaje : 3450
Puncte : 4339
Reputatie Reputatie : 245

Titanic - caz inchis! Empty
MesajSubiect: Titanic - caz inchis!   Titanic - caz inchis! I_icon19Mier 28 Noi 2012, 20:55

De curand am vazut un documentar interesant. Ce stiti despre Titanic? Ca s-a scufundat lovit de un aisberg; asta stiu cei mai multi dintre oameni. E complet adevarat. Dar de ce a fost lovit de aisberg? De ce nu l-au vazut decat chiar inainte de ciocnire, desi teoretic ar fi trebuit sa o faca cu 20 de minute inainte de impact? De ce nava Californian nu le-a sarit in ajutor? Cercetatorul Tim Maltin a dezvaluit adevarul. Ati auzit de iluziile optice de pe mare? Se pare ca acesta ar fi raspunsul intrebarilor de mai sus. Pe mare, se produce asa-zisa iluzie optica "Fata Morgana". Aceasta poate ascunde sau distorsiona imaginea obiectelor astfel încât acestea pot apărea mai mari sau mai mici, în locuri diferite sau chiar inversate. Este observata in special in momentul in care apune Soarele. Pe mare, mirajul poate crea senzatia ca orizontul ar fi "ridicat", creandu-se un zid fals de apa deasupra oceanului. Vapoarele sau aisbergurile nu pot fi vazute din cauza acestui zid, ele fiind ascunse in spatele lui. Iluzia se datoreaza diferentelor de temperatura din aer. Titanicul a intrat brusc din curentii calzi in cei reci ai oceanului, ceea ce explica declaratiile supravietuitorilor care spuneau ca temperatura a scazut brusc. Acelasi lucru este dovedit si de jurnalele de bord ale navelor care au trecut in acea perioada prin locul scufundarii Titanicului. Astfel, echipajul nu a putut evita aisbergul care a provocat pagube mortale navei. De asemenea, din aceeasi cauza, vaporul Californian nu si-a putut da seama ca era vorba despre Titanic si nu a ajutat nava si pasagerii acesteia. Astfel, desi aparent indestructibila datorita constructiei impresionante, cea mai mare nava construita vreodata a ajuns o epava, pe fundul oceanului.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Ultima editare efectuata de catre Danielle in Joi 29 Noi 2012, 17:09, editata de 1 ori
Sus In jos
Arcade
Shodai Hokage
Shodai Hokage
Arcade

Sex : masculin Varsta : 34
Localizare Localizare : Timisoara, Bulgarus
acebook acebook : Marius Mihai
Nr. mesaje Nr. mesaje : 3411
Puncte : 5195
Reputatie Reputatie : 565
Hobby-uri Hobby-uri : fotbal, muzica, gaming-ul, festivale, concerte, cititul in tren
Stare de spirit Stare de spirit : ¯\_ (ツ)_/¯

MesajSubiect: Re: Titanic - caz inchis!   Titanic - caz inchis! I_icon19Mier 28 Noi 2012, 23:28

Acel "zid" despre care ai scris mai sus se numeste ceață. Prin trecerea de la aer cald la aer rece fenomenul se numeste condens si din acesta rezulta ceata >> Exemplu: chiar n-ati observat ca dupa o zi cu soare si un pic calduta afara urmata de o noapte foarte rece aproape de 0 grade face ca a doua zi sa fie ceata? E simplu, e vorba de fizica.

Chestia cu modificatul locatiei icebergului si ascunderea locatiei ei mi se pare un pic absurda, in afara de faptul ca ar trebui doar marimea sa se modifice, asta din cauza reflexiei sale in apa, altceva nu cred sa fie. De curiozitate, de unde ai luat aceste informatii? think
Sus In jos
Bubu.
Legend
Legend
Bubu.

Merite deosebite : Titanic - caz inchis! J5fdba
Sex : feminin Varsta : 27
acebook acebook : Bubs Bbu
Nr. mesaje Nr. mesaje : 5440
Puncte : 6635
Reputatie Reputatie : 727
Hobby-uri Hobby-uri : Writing - Reading - Hip Hop - Rap
Stare de spirit Stare de spirit : I feel like I want to murder someone

MesajSubiect: Re: Titanic - caz inchis!   Titanic - caz inchis! I_icon19Mier 28 Noi 2012, 23:47

Eu nu am gasit asta, desi m-am informat putin despre acest lucru. Am fost mereu curioasa sa aflu de ce l-au vazut abia in ultimul moment. E putin hilar, ar fi trebuit sa-l vada mai devreme, astfel incat sa poata evita impactul. Aceaste teorie cu ceata, zidul, sau cum ii spuneti voi.. imi raspunde la destul de multe intrebari. Pare sa fie destul de logic ceea ce ne-ai spus.

Oricum, a fost intradevar trist ceea ce s-a intamplat. Filmul va ramane mereu in inima mea, si de fiecare data cand va fi difuzat la televizor il voi urmari si voi plange pana in ultimul moment dap !
Sus In jos
Deea.
Legend
Legend
Deea.

Merite deosebite :
Sex : feminin Varsta : 29
Localizare Localizare : Tokyo 東京
acebook acebook : Andreea Dincă
Nr. mesaje Nr. mesaje : 5295
Puncte : 6288
Reputatie Reputatie : 496
Stare de spirit Stare de spirit : Indiferenta

MesajSubiect: Re: Titanic - caz inchis!   Titanic - caz inchis! I_icon19Joi 29 Noi 2012, 15:19

Interesant topic.. iar stirea asta m-a uimit ^^.....Stim cu totii ca pe vremea aia cand era "Titanicul" nu eram atat de avansati cum suntem acum...Este greu pentru un om sa vada cu ochiul liber iceberg-ul mai ales cand este ceata....Misterul scufundarii titanicului va ramane mereu in mintea tuturor oamenilor..Filmul este superb si chiar daca l-am vazut de multe ori...eu tot il ador..si plang la el..Este trist cand te gandesti la ce s-a intamplat... faptul ca au murit atatea suflete...din cauza acestui incident...care putea fi evitat...:D
Sus In jos
Danielle
Sensei
Sensei
Danielle

Merite deosebite :

Sex : feminin Varsta : 28
Nr. mesaje Nr. mesaje : 3450
Puncte : 4339
Reputatie Reputatie : 245

MesajSubiect: Re: Titanic - caz inchis!   Titanic - caz inchis! I_icon19Joi 29 Noi 2012, 16:59

Buna, scumpilor! a hug
Ca sa iti raspund la intrebare, Mihai, a fost difuzat un documentar pe programul TV National Geografic, si asa cum am spus, Tim Maltin este cel care a facut cercetarile si a dezvaluit acest lucru. Nu vreau sa te contrazic sau altceva, caci stiu ca ai o mai multa experienta si esti mult mai matur decat mine. Dar acest "zid" nu este ceata, desi in fizica este complet adevarat. Acesta este un fenomen produs pe mare din cauza conditiilor meteo. Din cate am auzit se intampla acest lucru pe ocean destul de des. Ai auzit vreodata despre "barcile fantoma"? Ei bine, cam acesta este efectul. Este un lucru confirmat de marinari. Aceasta este teoria lui Maltin. Stirea a fost data si la un post de televiziune si a fost postata pe diverse site-uri de la difuzare. Este posibil sa gasesti documentarul pe internet, daca doresti sa-l cauti, insa nu sunt sigura. Oricum, sper ca ti-am raspuns concret la intrebare. dap !
Dany te-a pupat kiss
Sus In jos
Lav.Punct:3
Academy Student
Academy Student
Lav.Punct:3

Sex : feminin Varsta : 24
Localizare Localizare : Acolo unde esti tu ! :x
acebook acebook : adauga profilul tau ...
Nr. mesaje Nr. mesaje : 39
Puncte : 49
Reputatie Reputatie : 6
Hobby-uri Hobby-uri : Dans,muzica ,recreeat ;)
Stare de spirit Stare de spirit : Happy :) .

MesajSubiect: Re: Titanic - caz inchis!   Titanic - caz inchis! I_icon19Dum 23 Dec 2012, 16:51

Citat :
Wow ! dap ! Sár putea sa fie adevarat ce a descoperit acel tim think Oricum mersi de informatii
Sus In jos
Elena S.
Chūnin
Chūnin
Elena S.

Sex : feminin Varsta : 24
Localizare Localizare : Galati
Nr. mesaje Nr. mesaje : 748
Puncte : 835
Reputatie Reputatie : 57

MesajSubiect: Re: Titanic - caz inchis!   Titanic - caz inchis! I_icon19Lun 24 Dec 2012, 23:48

Hmm... Foarte interesant acest acest topic. Chiar sunt foarte curioasa de ce s-a scufundat acest vapor, cu adevarat. Poate acest lucru va ramane un mister pentru totdeauna, dar filmul macar imi va ramane in inima. :X
Sus In jos
iPrieten?
Jōnin
Jōnin
iPrieten?

Sex : feminin Varsta : 26
Localizare Localizare : Sarcasmia
Nr. mesaje Nr. mesaje : 1293
Puncte : 2000
Reputatie Reputatie : 433

MesajSubiect: Re: Titanic - caz inchis!   Titanic - caz inchis! I_icon19Lun 24 Dec 2012, 23:57

Exista multe teorii bazate pe faimosul vas , Titanic. Am vazut multe documentare despre dezastrul care s-a intamplat acolo , asa ca-mi pot lasa si eu o parere. Ceea ce cred ca s-a intamplat cu adevarat este foarte usor de inteles. Din cauza frigului , marinarii care au stat de veghe nu au putut vedea icebergul care se afla chiar in fata lor. Asta ar fi una dintre probleme.

Cum ar fi putut evita capitanul situatia? Ei bine, Titanicul putea pluti cu 3 compartimente / hale inundate , dar din cauza ciocnirii laterale , s-au inundat 4. Daca capitanul ar fi redus viteza pana la momentul impactului si Titanicul s-ar fi ciocnit frontal de ice-berg , ar fi existat posibilitatea ca cel mult 3 hale sa fie inundate. Din pacate asta nu s-a intamplat si tragedia ce s-a produs nu mai poate fi remediata. Asta este ceea ce cred eu. hi!

O alta sursa interesanta ar fi : [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
Elly.
Guardian Ninja
Guardian Ninja
Elly.

Sex : feminin Varsta : 26
Localizare Localizare : Bucureşti. <3
Nr. mesaje Nr. mesaje : 2298
Puncte : 2572
Reputatie Reputatie : 212

MesajSubiect: Re: Titanic - caz inchis!   Titanic - caz inchis! I_icon19Dum 30 Dec 2012, 10:59

Foarte interesant topicul, chiar eram curioasă de ce nu au văzut aisberg-ul mai devreme think Am căutat pe net și nu am găsit teoria asta (probabil nu am căutat destul de bine). Oricum, mă bucur foarte tare că am aflat și chiar îmi pare rău de toți oamenii care au murit în urma acestui accident. Filmul este emoționant, și mi se pare că este mai emoționant dacă-l vezi pentru a doua oară pentru că tu ști ce se va întâmpla și când îi vezi așa fericiți la început parcă ți se rupe sufletul..E unul dintre cele mai frumoase filme, și așa va rămâne mereu.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Titanic - caz inchis!   Titanic - caz inchis! I_icon19

Sus In jos

Titanic - caz inchis!

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Anime. Naruto. Sasuke & Sakura :: Să vorbim și despre altceva :: Vreți să ne uimiți?-