Elena S. Chūnin
Sex : Varsta : 24 Localizare : Galati Nr. mesaje : 748 Puncte : 835 Reputatie : 57
| Subiect: Adevaruri si mincuni despre botez Lun 04 Mar 2013, 19:08 | |
| Cautand pe google, am gasit si eu un articol care mi se parea interesant. Voi ce parere aveti? Minciuni despre botez Minciuna vârstei:Dacă citim Biblia v-om vedea că Isus s-a botezat la maturitate, nicidecum în pruncie. Sau famenul etiopian: Pe când îşi urmau ei drumul, au dat peste o apă. Şi famenul a zis: „Uite apă; ce mă împiedică sa fiu botezat?” Filip a zis: „Dacă crezi din toata inima, se poate.” Famenul a răspuns: „Cred ca Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu.” A poruncit sa stea carul, s-au coborât amândoi în apă, şi Filip a botezat pe famen.Fapte 8:36-38
Minciuna naşilor: Jurământul pe care-l fac naşii pentru finii lor este o minciună! Nimeni nu poate apăra de Satan decât Dumnezeu. Petru spune în 1 Petru 3:21 că botezul nu este o curăţare de întinăciunile trupeşti, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos.
Minciuna repetiţiei:Astăzi de Bobotează mii de oameni aşteaptă să fie botezaţi, astfel, cei care au ajuns la vârsta de 60-70 de ani şi iubesc tradiţia bisericii au ajuns să fie botezaţi tot de atâtea ori (60-70X). Să nu ne lăsăm amăgiţi ci să respectăm litera Scripturii care spune în Efeseni 4:5 că este un singur Domn, o singură credinţă, un singur botez.
Minciuna mântuirii: Se spune că dacă te-ai botezat eşti salvat şi mântuit. Şi aceasta este o minciună, pentru că botezul nu are nici o influenţă asupra comportamentului sau trăirii umane. Să ne amintim de Simon vrăjitorul din Faptele Apostolilor 8, unde suntem martori ai botezului acestuia. Putem vedea mai târziu cum iubirea de bani nu a fost eradicată odată cu botezul. Aşadar, dacă inima şi purtarea nu sunt transformate de Hristos înainte de botez, botezul nu are în sine puterea de a schimba un om.
Adevaruri despre botez Botezul este o mărturie:Botezul, nu este o curăţare de întinăciunile trupeşti, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos. 1Petru 3:21 Pentru cei care sunt botezaţi la maturitate, prin actul lor depun o mărturie, înaintea martorilor văzuţi (rude, prieteni, fraţi) şi a martorilor nevăzuţi (Dumnezeu, îngeri), mărturie care pecetluieşte hotărârea lor de a merge pe drum alături de Hristos.
Botezul este împlinirea unei porunci dată de Iisus: Matei 28:19 Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Este o poruncă pe care ne-a dat-o Isus şi trebuie să o împlinim, aşa cum el însuşi a împlinit-o şi s-a botezat o singură dată în cei 33 de ani.
Botezul vine în urma credinţei: Marcu 16:16 Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit. Asta spune Biblia nu tradiţia nici Sfinţii Părinţi. Ce putere are pruncul de câteva săptămâni să creadă, vă las pe voi să comentaţi.
Botezul este o îmbrăcare cu Hristos:Galateni 3:27 Toţi care aţi fost botezaţi pentru Hristos v-aţi îmbrăcat cu Hristos. A fi îmbrăcat cu Hristos înseamnă a-L avea pe El ca şi protector permanent.
Botezul este o moarte şi o înviere cu Hristos: Coloseni 2:12 Fiind îngropaţi împreună cu El, prin botez, şi înviaţi în El şi împreună cu El, prin credinţa în puterea lui Dumnezeu care L-a înviat din morţi. De aceea neoprotestanţii botează prin scufundare, nu prin stropire, pentru că este simbolul îngropării.
|
|
Matabi Genin
Sex : Varsta : 23 Localizare : Ninja World acebook : Matabi Deea Nr. mesaje : 258 Puncte : 275 Reputatie : 7
| Subiect: Re: Adevaruri si mincuni despre botez Mar 30 Apr 2013, 21:44 | |
| Uite astea chiar nu le0am stiut, m-ai surprins. |
|
Adena Academy Student
Sex : Localizare : In patut. acebook : adauga profilul tau ... Nr. mesaje : 9 Puncte : 11 Reputatie : 0
| Subiect: Re: Adevaruri si mincuni despre botez Lun 20 Mai 2013, 18:26 | |
| Foarte interesant.Imi place foarte mult. Si merita sa citesti si sa stii asta. Multumesc pentru aceste informatii |
|
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Adevaruri si mincuni despre botez | |
| |
|