Anime. Naruto. Sasuke & Sakura That's our forum way! |
--- Ne-am gândit să ne facem o nouă (re)introducere în categoria de Ești nou? Prezintă-te. Dacă te-ai mai prezentat în trecut, caută vechiul topic și fă-o din nou tot acolo. ---
|
|
| O sugestie in interesul forumului | |
| |
Autor | Mesaj |
---|
Bubu. Legend
Merite deosebite : Sex : Varsta : 27 Localizare : Bucuresti acebook : Bubs Bbu Nr. mesaje : 5440 Puncte : 6635 Reputatie : 727 Hobby-uri : Writing - Reading - Hip Hop - Rap Stare de spirit : I feel like I want to murder someone
| Subiect: O sugestie in interesul forumului Mier 23 Iul 2014, 21:46 | |
| De cateva zile, de cand m-am intors pe forum, am observat o mica problema. Prima oara nu am acordat foarte multa atentie, crezand ca este doar o mica perioada insa vad ca lucrurile merg din ce in ce mai rau si m-am hotarat sa pun problema aici. In categoria " Fan Fic-uri " activitatea a scazut grav, si cand zic grav zic din toate punctele de vedere. Mai toti scriitorii si-au inchis fic-urile sau pur si simplu le-au abandonat. Nimeni nu mai comenteaza sau daca o fac, o fac foarte rar si foarte putin. Am vazut fic-uri care nu au niciun comentariu sau maxim 2. Va dati seama ca atunci cand scriitorul vede asta ii piere orice chef de scris, crezand ca scrie groaznic si nu are remediu. Daca stam sa ne gandim, nu neaparat comentariile conteaza ci vizualizarile in mare proportie pentru ca daca ai vizualizari multe inseamna ca lumea trece pe la fic-ul tau si, poate, il si citeste in intregime. Ce vreau eu sa spun este ca sunt persoane pe forum, multe, de varsta mica care indiferent de cat de prost sau bine scriu au nevoie de o incurajare, de o stimulare de a merge mai departe. E altceva cand postezi un fic si ai 0 comentarii si altceva cand vezi ca lumea isi arata interesul pentru " opera " ta. Chiar si cei mai buni scriitori ai forumului, sunt sigura ca nu le pica foarte bine cand ei se chinuie sa scrie si in schimb nu primesc nicio apreciere. Fiecare din noi are nevoie si de o mica incurajare, de acel " imi place, scrii minunat " dupa care tanjim toti si ne umple inima de bucurie si satisfactie. Nu stiu daca e lipsa de interes, pentru ca am vazut ca vizualizarile cresc dar comentariile lasa de prisos asa ca ce vreau eu sa propun este sa mai trecem si pe acolo si sa lasam cate un comentariu la fic-urile care ne plac, nu doar sa il citim. Mi se pare ca intr-un fel " baza forumului " se cam duce si noi nu vrem asta, asa-i? Asa ca, daca putem face ceva sa schimbam acest lucru, de ce sa nu o facem? Daca treceti pe la fic-uri si vreti sa readucem activitatea si acolo, daca cumva nu va place cum scrie o persoana sau ceva de genul nu fiti rai cu ea. Toti avem dreptul la a invata, la a progresa, la a deveni mai buni. Puteti sa va rezumati la un: ai o idee buna, te poti perfectiona in timp, nu te lasa ! Veti vedea ca lucrurile se vor schimba si atunci va scadea numarul persoanelor care-si abandoneaza fic-ul sau il blocheaza, dezamagiti fiind de cuvinte usturatoare sau pur si simplu de niciun cuvant. Va asigur ca asta aduce dezamagirea multor scriitori, crezand imediat ca sunt " varza " si renuntand.
Sunt sigura ca si unele dintre fic-urile voastre preferate au ajuns la blocate sau pur si simplu sunt abandonate. Nu va place, nu? Putem schimba lucrul asta, chiar il putem schimba.
Stiu cat de uniti putem sa fim atunci cand vrem sa realizam ceva, de aceea a ajuns forumul atat de sus. De aceea a ajuns sa fie numarul 1, nu? Si vrem in continuare sa ramanem asa, sunt sigura de asta.
Deci, ce spuneti?
EDIT: APELEZ LA PERSOANELE CARE VOR SA FACA CEVA IN LEGATURA CU ASTA, NU SPUN CA SUNTETI SAU E CINEVA OBLIGAT SA INCEAPA SA LASE COMENTARII DACA NU DORESTE. !
Ultima editare efectuata de catre BuBuLiNa~BuLiNuTa~RoZ in Mier 23 Iul 2014, 22:14, editata de 1 ori |
| | | Ineffable. S-Class
Merite deosebite : Sex : Varsta : 26 Localizare : . acebook : hässlich Nr. mesaje : 13202 Puncte : 15767 Reputatie : 858
| Subiect: Re: O sugestie in interesul forumului Mier 23 Iul 2014, 21:57 | |
| Sunt de acord cu scăderea imensă de pe forum la categoria comentarii... Dacă ne-am mobiliza, măcar un mic grup de persoane, ar fi super ok. Eu-s pro ideii. :3 |
| | | Choco. Sensei
Merite deosebite : Sex : Varsta : 27 Localizare : Cluj. acebook : Choco. Nr. mesaje : 23591 Puncte : 28367 Reputatie : 2484
| Subiect: Re: O sugestie in interesul forumului Mier 23 Iul 2014, 22:07 | |
| Sugestia e buna, nimic de zis, dar fiecare comenteaza la ficurile care ii plac/ care-l atrag etc. Nu zic ca n-ar trebui sa insufletim putin categoria, insa majoritatea scriitorilor buni au cam plecat, ficurile misto sunt blocate, mna. Personal, nu mai am aceeasi placere de-a intra si-a citi un fic cap-coada, iar apoi sa ofer si un comentariu.
|
| | | Bubu. Legend
Merite deosebite : Sex : Varsta : 27 Localizare : Bucuresti acebook : Bubs Bbu Nr. mesaje : 5440 Puncte : 6635 Reputatie : 727 Hobby-uri : Writing - Reading - Hip Hop - Rap Stare de spirit : I feel like I want to murder someone
| Subiect: Re: O sugestie in interesul forumului Mier 23 Iul 2014, 22:09 | |
| Nu am spus ca toata lumea e obligata sa inceapa sa lase comentarii acolo, ma refer la cei dornici de a face ceva in legatura cu asta.
Choco: Am inteles. Well, have fun. |
| | | Yin Sennin
Merite deosebite :
Sex : Varsta : 27 Localizare : București acebook : Ema Nr. mesaje : 6696 Puncte : 7969 Reputatie : 815
| Subiect: Re: O sugestie in interesul forumului Mier 23 Iul 2014, 22:26 | |
| Apreciez sugestia, sincer, chiar și eu am observat o scădere în activitate la zona respectivă, din partea membrilor cât și din partea mea sau/și a altor critici, deși mai există 1-2 care mai postează. Și sincer din nou îți zic că mi se pare cam imposibil de rezolvat această problemă, cel puțin din punctul meu de vedere. Nu se comentează din diferite motive: lene, nu-ți place ce citești sau pur și simplu nu știi ce să scrii despre fic. Problema și mai mare este că toți ne așteptăm la laude, până și eu, iar acest lucru nu-i prea bun. Laudele sunt echivalente cu comurile, și dacă nu sunt comuri, ei bine se poate înțelege de la sine ce se întâmplă. Nu pot să comentez ceva ce nu-mi place, de fapt nici măcar nu pot să-l citesc. Așa se întâmplă și cu alți membrii, d-aia nu mai există comuri. Eu cred că problema pleacă de la noi că ne așteptăm la ceva în schimbul capitolului, deși nu ar trebui. Postează în continuare, chiar dacă ai 1-2 comuri sau deloc, atâta timp cât respecți regulamentul. Poate nu primești com, dar nu înseamnă că cineva nu a trecut pe acolo. Plus de asta mi s-ar părea cam aiurea să văd totuși un com cu " să îmi spui când postezi capitolul" când nu dezbate cât de puțin tema capitolului. Nu știu despre voi, dar eu mai bine n-aș avea un comentariu decât să fie unul sec, cu niște apriecieri aruncate la nimereală pe acolo. Acest tip de comentarii sunt cam singurele care mai există. Cât despre postat, aici chiar nu poți obliga sau impune să se posteze dacă cineva nu simte nevoia s-o facă. Până la urmă scriem de plăcere, nu pentru activitatea forumului. Nu cred că se poate remedia așa ceva pur și simplu, chiar dacă este o problemă majoră, care trage după sine forumul în jos. Probabil este o perioadă mai proastă, membrii vin și pleacă, cei noi se adaptează mai greu, iar noi încă ducem lipsa celor vechi care odată înveseleau forumul.
Btw, n-o lua în nume de rău, mi-am spus părerea și îți apreciez sugestia, chiar trebuia cineva să spună ce se întâmplă. Poate așa o să vadă și alții și se va face ceva. |
| | | Bubu. Legend
| Subiect: Re: O sugestie in interesul forumului Mier 23 Iul 2014, 22:55 | |
| Da, ai dreptate. Probabil ca a fost o sugestie proasta dar eu am repetat la nesfarsit ca nu oblig pe nimeni prin sugestia asta sa se apuce sa comenteze daca nu doreste.Nu-mi place sa vad cum categoria aia se duce de rapa. Si eu stiu foarte bine ca nu comentariile conteaza, ci vizualizarile, insa am spus si repet ca sunt membrii mici care apreciaza mai mult un comentariu decat o vizualizare si asta nu avem cum s-o schimbam |
| | | VMVDD ♛ Sennin
Sex : Varsta : 28 Localizare : - acebook : Facebook Nr. mesaje : 1587 Puncte : 2106 Reputatie : 340
| Subiect: Re: O sugestie in interesul forumului Joi 24 Iul 2014, 00:38 | |
| Ideea are o motivație OK și îți înțeleg preocuparea, însă nu cred că este o sugestie bună. Btw, nu cred spune nimeni că obligi pe cineva, e doar o propunere. În opinia mea, cei care scriu ficuri doar pentru comentarii se pot lăsa oricând, nu îmi pasă. În primul rând, o faci pentru că îți place să scrii, nu doar pentru o laudă, două, așa că nu văd de ce ar conta atâââât de mult comentariile. Sunt și ele însemnate, dar nu atât cât să te facă să te oprești pentru că nu primești unul. Așa că cei care tânjesc după comentarii -mai ales cei care le și solicită cu patimă când postează capitole, am văzut și cazuri în care spuneau că nu vor mai scrie dacă nu primesc- se pot lăsa de scris, din partea mea. - Citat :
- Daca treceti pe la fic-uri si vreti sa readucem activitatea si acolo, daca cumva nu va place cum scrie o persoana sau ceva de genul nu fiti rai cu ea. Toti avem dreptul la a invata, la a progresa, la a deveni mai buni. Puteti sa va rezumati la un: ai o idee buna, te poti perfectiona in timp, nu te lasa !
Ok, aici nu sunt de acord. Dacă nu sunt buni, îi sfătuim cum putem, nu le cântăm în strună doar ca să facă activitate și să se simtă mai bine. Se pot perfecționa, într-adevăr, de asta oferim critici, iar cei cu mari probleme și care nu dau randament după, ei bine, nu pot primi ceva de genul ”ai o idee bună, te poți perfecționa, nu te lăsa!” pentru că nu toți sunt făcuți pentru scris și e mai bine să o știe. Sunt și alte hobby-uri pe care le pot găsi. Fără supărare pentru cei de genul, dar adevărul nu este întotdeauna frumos. Plus că sunt unii care, după ce primesc critici, nu mai scriu pentru că nu le convine critica. Am și primit mesaj în care mi s-a spus că nu va mai scrie, asta după ce am criticat. Ok, asta e, mie mi-a părut rău pentru că m-am chinuit să citesc, să corectez și să critic cât pot de inteligibil, ca să ce, să se supere pentru că n-am zis ”ce frumos, ce original, bravo, nu te lăsa!”? Choco are dreptate, nu prea mai sunt ficuri bune și s-a cam dus plăcerea, plus că e normal să citești un fic din propria inițiativă, care să îți placă, nu doar să se simtă autorul bine și să scrie în continuare. Dacă scriu la un nivel sub redus, plictisitor și nașpa, apoi primesc comentarii precum ”îmi place, scrii minunat.”, nu fac decât să mă încălzesc cu minciuni, ca mai târziu să aflu că, de fapt, sunt praf. Mai bine adevărul așa cum e el, decât o amărâtă de minciună. Mai devreme sau mai târziu oricum iese la iveală. Majoritatea ficurilor pe care le criticăm au comentarii super cute și adorabile, de 10-15 cuvinte, în care sunt lăudați și apreciați, dar mai târziu vin criticile și nu-s la fel de super cute. Something like tell the truth or someone will tell it for you. Ok, poate că acele comentarii nu conțin minciuni, dar nu-s nici realități. În concluzie, idk, e Ok așa cum e. Nici nu îi putem obliga să scrie și să fie activi. Dacă vor, bine, dacă nu, nu. Liberul arbitru. Sunt destul de multe ficuri, poate nu mai e activitatea din trecut, dar nu prea putem face ceva în privința asta. |
| | | Bubu. Legend
| Subiect: Re: O sugestie in interesul forumului Joi 24 Iul 2014, 00:56 | |
| A fost doar o idee, nu am spus ca trebuie sa le cantam in struna. E parerea mea personala, cum fiecare o are pe a lui. Am vazut cazuri de persoane care la inceput puteai spune ca scriau dezastruos si dupa s-au ambitionat si perfectionat atat de mult incat iti picau ochii la ceea ce citeai. Nu totul e din sange, e si ambitia.
Scumbag: Sunt cazuri și cazuri, nu am spus că peste tot sunt eșecuri, doar am subliniat situațiile negative. Există și persoane care se perfecționează, dar, cum am mai spus, scrisul nu este pentru toți. Idk, asta e opinia mea sinceră. |
| | | Banned. Genin
Sex : Varsta : 29 Localizare : Chişinău acebook : Sexicism pe Facebook Nr. mesaje : 69 Puncte : 108 Reputatie : 25 Hobby-uri : Enervatu' ălora de pe chat Stare de spirit : Mişto
| Subiect: Re: O sugestie in interesul forumului Joi 24 Iul 2014, 01:55 | |
| Oke, întrebare: scriem pentru comentarii sau scriem din plăcere? Dacă scriem pentru comentarii, am putea spune "pa" ideii, căci slabe șanse să iasă ceva de calitate. Mai mare bătaia de cap pentru găsirea ideilor, lol. Pe de altă parte, dacă scriem din plăcere, există șansa să apară în categoria ficurilor și ceva de calitate. De asemenea, există și posibilitatea ca ficul să nu fie ceva extraordinar, dar să fi fost scris din plăcere. Eh, după părerea mea, fix la acele ficuri scrise din plăcere, originale, captivante, în care cititorul chiar vede o urmă de potențial, să comentăm. Comentariile dau șansa cititorului de a-și spune părerea despre fic, iar autorului să ia la cunoștință părerea cititorilor săi. Din moment ce eu, ca cititor, descopăr un astfel de fic, fii sigură că voi comenta. Comentariul meu ar consta în cât de mult îmi place ficul respectiv și, pe lângă asta, aș mai adăuga și câteva sfaturi care ar duce, din punctul meu de vedere, la îmbunătățirea ficului. În cazul în care dau de un fic care nu îmi place sub nicio formă, mai bine mă abțin din a comenta, în așa fel încât și autorul să-și poată da seama de interesul scăzut al cititorilor față de ficul său. Nu spun că asta ar fi o descurajare pentru autor, dar trebuie să recunoaștem, nu toți suntem făcuți pentru a fi scriitori, pictori, poeți, etc. Există atât de multe alte activități pe forum, de ce să continuie un fic care nu stârnește interes și să nu avanseze într-o altă categorie unde chiar poate avea șanse? De ce să lăsăm comentarii la orice? De ce să le facem speranțe aiurea? Până la urmă, ce nu este bun, nu este citit. În caz că autorul vrea cu adevărat să învețe să scrie, acesta ar putea cere critici (că de asta există critici), ar putea cere sfaturi, ar cere ajutor. Dacă are voință, va scrie ceva bun, dacă nu, nu. Deci activitatea de pe FanFicuri depinde și de autori. Nu putem citi chiar orice bazaconie și să spunem că ne-a plăcut. Chiar dacă ficurile se vor rări, activitatea forumului nu va scădea, ci alte categorii vor avea mai multă căutare. De aceea propun să vă bateți cu toții capetele și să creați noi activități, noi categorii. Cum am spus, nu toți suntem scriitori, iar forumul ar trebui să aibă din ce în ce mai mult de oferit pentru a menține activitatea la nivelul dorit. |
| | | Arcade Shodai Hokage
Sex : Varsta : 34 Localizare : Timisoara, Bulgarus acebook : Marius Mihai Nr. mesaje : 3411 Puncte : 5195 Reputatie : 565 Hobby-uri : fotbal, muzica, gaming-ul, festivale, concerte, cititul in tren Stare de spirit : ¯\_ (ツ)_/¯
| Subiect: Re: O sugestie in interesul forumului Joi 24 Iul 2014, 02:17 | |
| Crank, lumea in general scrie din placere insa satisfactia propriei munci vine mereu de la un feedback. Daca nu e cineva acolo care sa-ti citeasca randurile, sa-si dea cu parerea, dupa putina vreme n-o sa mai vrei sa scrii doar pentru tine. Asa ca, oricare citeste un fan fic, dati un comentariu acolo cat de simbolic pentru ca userul respectiv sa vada ca e apreciat sau ca e bagat in seama si munca la care a trudit.
P.S. poate o sa ma supar si o sa intru si eu acolo, daca spuneti ca e lipsa mare de comentarii, si o sa las cateva comentarii de incurajare chiar daca o sa citesc, poate, printre randuri. :) |
| | | Banned. Genin
Sex : Varsta : 29 Localizare : Chişinău acebook : Sexicism pe Facebook Nr. mesaje : 69 Puncte : 108 Reputatie : 25 Hobby-uri : Enervatu' ălora de pe chat Stare de spirit : Mişto
| Subiect: Re: O sugestie in interesul forumului Joi 24 Iul 2014, 12:29 | |
| Cum am mai spus, nu orice fic merită citit/continuat. Nu pot comenta la chestii care nu-mi plac, căci nu aş avea nimic bun de zis, iar ca să îi fac cuiva speranţe deşarte, mai bine o las baltă. Problema este că forumul pune prea mult accent pe FanFicuri (care, după cum se observă foarte bine, îşi pierde din activitate), alte categorii fiind cu mult în spate. Categoria conţine sute de ficuri, mai bune, mai rele, originale, neoriginale. Multe dintre acestea nu sunt terminate. De ce? Din cauză că membrul nu mai este activ pe forum, din cauză că nu mai sunt idei, din cauză că unii nu vor să se mai obosească şi din cauză că generaţia noastră cam luat-o la vale cu cititu' şi/sau scrisu'. Cert este că FanFicuri îşi pierde activitatea, iar forumul îşi pierde membrii. Cum am spus şi mai sus, pe forum ar trebui ca fiecare să-şi găsească acel 'colţ', iar sasufairtopic pune accent numai pe ficuri. Eşti de acord ca forumul să-şi piardă reputaţia doar pentru că nu a existat şi un plan B? Faceţi cât mai multe categorii, chiar şi independente de SasuSaku, pe care alte forumuri/site-uri nu le au. Cu cât activităţile variază mai mult, cu atât mai mulţi membri vei atrage, iar printre cei atraşi, sigur se vor găsi câţiva care să-şi găsească vocaţia şi pe FanFicuri.
EDIT: Crede-mă, sunt oameni care, oricât de mult ar citi şi s-ar documenta, nu vor reuşi să scrie ca cineva care deţine un talent într-ale scrisului. Şi am zis de două ori mai sus, există într-adevăr ficuri care nu sunt 'excelente', însă cititorii văd în ele ceva interesant, care ar merita citit. Acelea chiar merită să fie îmbunătăţite, merită să fie puţin cioplite de către critici (sau persoane la un nivel mai avansat). De ce să pierzi timpul cu ceva 0, când poţi aduce foarte uşor la 100 altceva? Chestiile de calitate atrag, iar autorii vor dobândi şi ei ceva de pe urma chestiei ăsteia. Am priceput că este vacanţă, nu este activitate, okay, însă rămân la părerea că generaţia noastră nu mai poate fi atrasă doar cu ficuri. Şi nu, nici nu mi-a trecut prin cap să schimbaţi subiectul de 'anime' al forumului.
Ultima editare efectuata de catre Crank. in Joi 24 Iul 2014, 14:29, editata de 1 ori |
| | | Arcade Shodai Hokage
Sex : Varsta : 34 Localizare : Timisoara, Bulgarus acebook : Marius Mihai Nr. mesaje : 3411 Puncte : 5195 Reputatie : 565 Hobby-uri : fotbal, muzica, gaming-ul, festivale, concerte, cititul in tren Stare de spirit : ¯\_ (ツ)_/¯
| Subiect: Re: O sugestie in interesul forumului Joi 24 Iul 2014, 13:15 | |
| There's no such thing as "sperante desarte" in a scrie un fan-fic. Ci doar lipsa de cunostiinte care se dobandesc o data cu trecerea timpului, citind mai mult , scriind mai mult. |
| | | Bubu. Legend
| Subiect: Re: O sugestie in interesul forumului Joi 24 Iul 2014, 13:17 | |
| Eu vad ca zic si zic degeaba. A fost doar o idee ceea ce am spus ca puteti sa ziceti unui anumit scriitor. Am precizat doar sa nu fiti rai pentru ca scrisul se poate perfectiona in timp si sunt multe cazuri. Nu ai de unde sa stii cand ai o surpriza de la acel scriitor si daca ideea in sine e buna si capitol de capitol persoana se perfectioneaza chiar si cu un punct zic: de ce nu? Nu mai fiti asa si ganditi ceea ce am spus. Repet, daca nu vreti n-o faceti ca nu va obliga nimeni.
|
| | | Othelia Wundlang Chūnin
Sex : Varsta : 100 Localizare : "Welcome in Wonderland", wrote there. Nr. mesaje : 769 Puncte : 870 Reputatie : 53 Hobby-uri : Calm down, lady... Stare de spirit : I don't really give a f#@k.
| Subiect: Re: O sugestie in interesul forumului Sam 13 Sept 2014, 14:00 | |
| - Choco. a scris:
- Sugestia e buna, nimic de zis, dar fiecare comenteaza la ficurile care ii plac/ care-l atrag etc.
Nu zic ca n-ar trebui sa insufletim putin categoria, insa majoritatea scriitorilor buni au cam plecat, ficurile misto sunt blocate, mna. Personal, nu mai am aceeasi placere de-a intra si-a citi un fic cap-coada, iar apoi sa ofer si un comentariu.
Choco are dreptate, faza cu ficurile super și scriitorii buni dar faza e ca eu sincer nu văd motivul plecării lor, trebuie sa fie unul, nu? Cred ca de rușine nu au postat în probleme legate de forum sau de cei din staff, ori ca s-a enervat intr-o zi și si-a șters site-ul din istoricul paginii web. Habar n-am, nu mi s-a intamplat așa ceva dar încerc sa intru în pielea lor, sa văd cam cum gândesc ei și cred ca se simt ori jenati sau stanjeniti, sau poate nu le place sa fie criticati, nu stiu. Nu vreau sa aduc vorbe rele grupului care cred ca face o treaba super pe forum! Sper ca am ajutat cu o parere, dacă îmi mai trece ceva prin cap scriu repede :) |
| | | Choco. Sensei
Merite deosebite : Sex : Varsta : 27 Localizare : Cluj. acebook : Choco. Nr. mesaje : 23591 Puncte : 28367 Reputatie : 2484
| Subiect: Re: O sugestie in interesul forumului Sam 13 Sept 2014, 16:07 | |
|          Din moment ce scriu bine, nu văd de ce ar fi, poate, stânjeniți de comentariile pe care le primesc. Din punctul meu de vedere, cei de aici care scriau și scriu în continuare bine sunt capabili să primească criticile fondate și să învețe din ele și nu cred că s-ar comporta ca niște copii mici, să-și ia jucăriile și să plece doar pentru că nu le convine lor ceva. Și nu înțeleg ce e cu rușinea și jena, căci nu prea au nicio legătură problemele ce apar pe parcurs cu faptul că și-au închis scriitorii ficurile - revin la ceea ce am spus mai sus cu jucăriile. |
Sex : Varsta : 100 Localizare : "Welcome in Wonderland", wrote there. Nr. mesaje : 769 Puncte : 870 Reputatie : 53 Hobby-uri : Calm down, lady... Stare de spirit : I don't really give a f#@k.
| Subiect: Re: O sugestie in interesul forumului Sam 13 Sept 2014, 22:26 | |
| - Choco. a scris:
- Din moment ce scriu bine, nu văd de ce ar fi, poate, stânjeniți de comentariile pe care le primesc. Din punctul meu de vedere, cei de aici care scriau și scriu în continuare bine sunt capabili să primească criticile fondate și să învețe din ele și nu cred că s-ar comporta ca niște copii mici, să-și ia jucăriile și să plece doar pentru că nu le convine lor ceva. Și nu înțeleg ce e cu rușinea și jena, căci nu prea au nicio legătură problemele ce apar pe parcurs cu faptul că și-au închis scriitorii ficurile - revin la ceea ce am spus mai sus cu jucăriile.
Nu stiu, am încercat sa mă pun în mintea lor și în situații "extreme" ca sa zic asa. Poate unora nu le place critica și se simt jigniți când un membru citit trece pe acolo, poate vor sa scrie doar pentru a nu sta degeaba sau... nu stiu. Am încercat sa mă gandesc, cum am mai spus, la situații mai ciudate. Sincer, cred ca cel mai bine ar fi dacă s-ar "trezi" unu' revoltat sa spună ce are pe suflet. Ăsta ar lumina tot, după mintea mea. |
| | | Choco. Sensei
| Subiect: Re: O sugestie in interesul forumului Sam 13 Sept 2014, 23:07 | |
|          Uneori nu e bine să se trezească ăia revoltații, că iese mai rău. Marea problemă cred că-i lipsa de timp și de chef, până la urmă există și lucruri mai importante decât să stai de un fic și să postezi regulat, să te gândești la posibile continuări etc. Luni începe și școala... |
| Subiect: Re: O sugestie in interesul forumului Dum 14 Sept 2014, 14:11 | |
| - Choco. a scris:
-          Uneori nu e bine să se trezească ăia revoltații, că iese mai rău. Marea problemă cred că-i lipsa de timp și de chef, până la urmă există și lucruri mai importante decât să stai de un fic și să postezi regulat, să te gândești la posibile continuări etc. Luni începe și școala...
Hei, n-am zis toți, am zis doar unu... :D Și mă gândesc ca dacă începi un fic nu îl închizi ca... nu stiu... nu te mai preocupa. La urma urmei îl deschizi cu o oarecare obligație, dar din păcate unii nu gândesc așa. M-am mai gândit la o chestie, care nu sunt sigura dacă e... buna... dar merge. Poate ca unii se chinuie intr-ale focurilor pentru a face activitate pe forum și pentru a-l ajuta. Ca toți văd ca treaba se împuținează încet și poate vor sa ajute. Oricum, toată chestia ăsta tine de psihologie. Dacă eu nu pot intra în capul lor poate tu sau alții puteti, ca problema asta e destul de grava și nu trebuie lăsată așa. |
| | | Yin Sennin
Merite deosebite :
Sex : Varsta : 27 Localizare : București acebook : Ema Nr. mesaje : 6696 Puncte : 7969 Reputatie : 815
| Subiect: Re: O sugestie in interesul forumului Dum 14 Sept 2014, 15:42 | |
| - ♡~♡ Deadly Kisses ♥~♥ a scris:
Și mă gândesc ca dacă începi un fic nu îl închizi ca... nu stiu... nu te mai preocupa. La urma urmei îl deschizi cu o oarecare obligație, dar din păcate unii nu gândesc așa.
Fiecare are ideile lui, tu posibil așa vezi un fic, ca o responsabilitate, dar alții îl văd ca un mod de relaxare.Deja nu mai comentăm la modul general, așa cum ar trebui s-o facem. Nu poți impune o idee unei majorități sau cel puțin o astfel de idee. |
| | | Byby_Smiley Genin
Sex : Varsta : 25 Localizare : În pragul altei lumi, unde zeii mor. acebook : Beatris
Nr. mesaje : 270 Puncte : 307 Reputatie : 13 Hobby-uri : scris și poezie Stare de spirit : incertă
| Subiect: Re: O sugestie in interesul forumului Dum 14 Sept 2014, 15:46 | |
| Nu stiu ce sa zic. Eu am inceput un fan fic si am avut la inceput si 6 comentarii. Intarziasem cu 3 saptamani din cauza ca am fost plecata din tara si nu aveam conexiune buna pentru a intra pe forum si acum, la ultimul capitol, am avut numai doua comentarii. Nu spun ca sunt o vanatoare de aprecieri, de fapt, nu sunt. M-am gandit ca s-ar putea nici capitolul sa fi fost genial sau poate a fost din cauza intarzierii. Pur si simplu... Dar m-am gandit, insa, si am mai vazut cazuri ca ale mele si marea majoritate inchideau ficul sau il abandonau, totusi atunci cand incepi sa scrii ar trebui sa te gandesti ca iti pui pe umeri o responsabilitate. Nu in totdeauna primim comentarii bune sau poate chiar deloc, dar ce ar insemna daca am incepe toti cu ficurile si apoi le-am abandona sau inchide pe la mijloc? Ar trebui sa ne gandim, asa cum ai spus si tu, la cazurile in care am citit cu disperare un fic si apoi, dintr-o data, "Fic blocat din cauza inactivitatii!"...
Eu una, pot spune sincer, cu intarzierea am picat un pic cu ficul, dar nu inseamna ca am sa ma las de el. In niciun caz! Am sa-l termini pentru ca data viitoare sa vin cu ceva si mai bun! Asa vad eu lucrurile! |
| | | Choco. Sensei
| Subiect: Re: O sugestie in interesul forumului Dum 14 Sept 2014, 15:50 | |
|          Am pornit de la scăderea activității și am ajuns la motivele pentru care unii autori își închid ficurile. Rămân la părerea mea, că nu poți citi un fic care nu îți place și, decât să își spui părerea sinceră și anume că nu e pe placul tău sau, mai rău, să spui că e bine doar de dragul de a comenta, mai bine nu mai comentezi. Dar fiecare face ce vrea, sunt persoane care doresc să comenteze la majoritatea ficurilor și persoane care se limitează doar la câteva care chiar le-au atras atenția. Cât despre autori, cam acceați părere am: că unii scriu mai mult pentru comentarii decât pentru a se perfecționa într-ale scrisului și că alții apreciază chiar și un singur comentariu, atâta timp cât știe că este de încredere.          Sunt de acord cu faptul că nu-mi surâde ca acea categorie să fie lăsată de izbeliște, însă decât să se ajungă să se dea comentarii pe bandă rulantă numai ca să fie activitate prefer să fie 20, 30 de ficuri active, bune și care să primească comentariile pe merit. Chit că e de încurajare sau sub formă de critică, consider că o opinie și deci un comentariu sincer valorează mult mai mult decât cinci comentarii scrise doar ca să fie scrise.
|
| | | Byby_Smiley Genin
Sex : Varsta : 25 Localizare : În pragul altei lumi, unde zeii mor. acebook : Beatris
Nr. mesaje : 270 Puncte : 307 Reputatie : 13 Hobby-uri : scris și poezie Stare de spirit : incertă
| Subiect: Re: O sugestie in interesul forumului Dum 14 Sept 2014, 16:03 | |
| - Choco. a scris:
         Am pornit de la scăderea activității și am ajuns la motivele pentru care unii autori își închid ficurile. Rămân la părerea mea, că nu poți citi un fic care nu îți place și, decât să își spui părerea sinceră și anume că nu e pe placul tău sau, mai rău, să spui că e bine doar de dragul de a comenta, mai bine nu mai comentezi. Dar fiecare face ce vrea, sunt persoane care doresc să comenteze la majoritatea ficurilor și persoane care se limitează doar la câteva care chiar le-au atras atenția. Cât despre autori, cam acceați părere am: că unii scriu mai mult pentru comentarii decât pentru a se perfecționa într-ale scrisului și că alții apreciază chiar și un singur comentariu, atâta timp cât știe că este de încredere.          Sunt de acord cu faptul că nu-mi surâde ca acea categorie să fie lăsată de izbeliște, însă decât să se ajungă să se dea comentarii pe bandă rulantă numai ca să fie activitate prefer să fie 20, 30 de ficuri active, bune și care să primească comentariile pe merit. Chit că e de încurajare sau sub formă de critică, consider că o opinie și deci un comentariu sincer valorează mult mai mult decât cinci comentarii scrise doar ca să fie scrise.
Sunt, clar, de acord cu tine! Si sincer nu sunt de acord cu ideea de a pune comentarii aiurea, in niciun caz! Faza este ca acest "procest" a devenit un obicei destul de... prost, asta fiind parerea mea.(ma refer la abandonare) In schimb, totusi, daca ar fi sa ne gandim, inchiderea unui fic este ceva ok. Insa, abandonarea este o prostie. Adica daca tot stii ca nu esti in stare sa termini un fic, il inchizi si sanatate la neamuri. |
| | | Emyly Genin
Sex : Varsta : 26 Localizare : In lume Nr. mesaje : 270 Puncte : 293 Reputatie : 11 Hobby-uri : Tennis si volley Stare de spirit : Indiferenta
| Subiect: Re: O sugestie in interesul forumului Dum 14 Sept 2014, 16:05 | |
| Sunt de acord ca nu toti primesc comentarii la ficuri. Si totusi nu este asta un motiv pentru care sa-l inchizi sau sa-l lasi de izbeliste. Baby_Smyle are absoluta dreptate. Nu fiecare primeste comentarii de la aceleasi persoane mereu. Uneori primesti mai multe alte ori mai putine. Si totusi nu cred ca scrie cineva fiindca e obligat. Toti scriu din placere. Sunt ficuri care nu trebuie inchise, dar totusi asta se intampla. Nu mai poti face nimic daca nu esti autorul lui. Sunt sigura ca mai tarziu va aparea altul care sa-ti starneasca, iar interesul. Si pe care sa-l citesti cu interes. |
| | | Byby_Smiley Genin
| Subiect: Re: O sugestie in interesul forumului Dum 14 Sept 2014, 16:09 | |
| - Emyly a scris:
- Sunt de acord ca nu toti primesc comentarii la ficuri. Si totusi nu este asta un motiv pentru care sa-l inchizi sau sa-l lasi de izbeliste. Baby_Smyle are absoluta dreptate. Nu fiecare primeste comentarii de la aceleasi persoane mereu. Uneori primesti mai multe alte ori mai putine. Si totusi nu cred ca scrie cineva fiindca e obligat. Toti scriu din placere. Sunt ficuri care nu trebuie inchise, dar totusi asta se intampla. Nu mai poti face nimic daca nu esti autorul lui. Sunt sigura ca mai tarziu va aparea altul care sa-ti starneasca, iar interesul. Si pe care sa-l citesti cu interes.
Este adevarat! Cum ai putea sa incepi un fic din obligatie? Lol! Dar ar trebui inchise, nu abandonate, nu? Cei care isi inchid ficurile, bravo lor, si-au stiut limitele si nu au lasat saracul topic de izbelniste! |
| | | Yin Sennin
Merite deosebite :
| Subiect: Re: O sugestie in interesul forumului Dum 14 Sept 2014, 16:16 | |
| - Byby_Smiley a scris:
- Este adevarat! Cum ai putea sa incepi un fic din obligatie? Lol! Dar ar trebui inchise, nu abandonate, nu? Cei care isi inchid ficurile, bravo lor, si-au stiut limitele si nu au lasat saracul topic de izbelniste!
A închide și a abandona un fic sunt aproximativ unul și același lucru. Tot acolo ajung amândouă, chiar dacă membrul a recunoscut că nu-l poate continua, chiar dacă nu, ele n-o să mai aibă un capitol viitor, în cel mai rău caz. E lăsat de izbeliște în categoria respectivă. Tot ce-ai spus tu mai sus se bate cap în cap. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: O sugestie in interesul forumului | |
| |
| | | | O sugestie in interesul forumului | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|