Capitolul VI
Rasaritul soarelui imi bate printre gene facand astfel sa ma trezesc din acel vis pe care l-am avut toata noaptea trecuta. Doar o secunda as mai fi stat in bratele lui daca s-ar fi putut dar, el nu era acolo. Ma ridic brusc speriata cu ochii fugind in toate directiile dupa Sasuke. Eram atat de agitata incat am cazut in lacul destul de rece si asta m-a facut sa-mi revin dupa somnolenta.
Incerc sa ies din apa si cand imi ridic capul il zaresc cu mainile incrucisate si cu ochii aceia nepasatori. Expresia de bucurie mi se elimina instant de pe chip. " Nu...nu...nu-mi spune ca a revenit la comportamentul acele detasant ca in prima zi cand l-am intalnit!!!" mi-am spus in gand.
Sasuke incepe sa rada fortat si un pic amenintator spunand ca am fost o proasta ca am crezut acele linguseli. Ceva era in neregula, nu puteau fi minciuni pana la urma se citea pe chip si in toate reactiile pe care le-a avut! Oare ce l-a determinat sa se schimbe din nou? nu stiu...
Ma ridica din apa lacului care deja devenea complice lui, era de gheata asa cum ii vedeam eu sufletul prin ochi acum. Forta cu care a facut-o mi-a lasat o mica taietura pe mana. Avea gheare?? Nu se poate! I-am spus speriata "Sasuke ce ai? te rog spune-mi ma simt atat de ciudat, spune-mi ce ti se intampla...".Raspunsul lui a fost un mare " Taci, nu mai pune intrebari, urmeaza-ma si grabeste-te!".
Am ramas incremenita si destul de greu reusesc sa tin pasul cu el. Se pare ca asta este ziua in care plecam din Reika. Imi i-au ramas-bun de la loc aruncand un biletel scris in graba pentru Naruto undeva la intamplare prin curtea academiei. Cine stie daca o sa ma intorc vreodata aici.
Eram pe drum in padurea aceea fara viata. Copacii cu vesmant de arama imi creeau o atmosfera neplacuta si imi inspirau moarte. Oriunde ma uitam vedeam niste ciudatenii, animale chiar nu stiu cu ochii violeti, parca devorati de un spirit. Aveam impresia ca ma pandeau pe mine ca sa ma devoreze cu totul. Din cand in cand Sasuke imi spunea sa ma grabesc si la un moment dat picioarele mi-au cedat. Eram slabita, drumul era foarte lung obositor si straniu. Nu stiu incotro ma indrept si nici daca o sa scap cu bine din asta. Imi este frica dar, desi el a redevenit la fosta lui personalitate, totusi ceva imi da incredere.e
Deodata, Sasuke se opreste, isi incrunta fruntea luminoasa si ma duce la adapostul unui copac spunandu-mi sa nu ma misc. Ceva se auzea din departare, cred ca era cineva calare. Dupa cateva minute se intoarce si ma urca pe ultima creanga infrunzita a unui copac. Eram foarte nelinistita si mi-a pus mana la gura zicand: "Vrei sa mori?" La auzul acelor cuvinte ochii mei s-au marit si imediat am dat dezaprobant din cap, bineinteles ca nu vroiam sa mor, ce prostie!
Din departare se iveste silueta unui om coborand de pe un armasar negru. Cu cat se apropia cu cat padurea devenea mai aspra si vantul vuia cu glasuri asurzitoare de creaturi iesite din alta dimensiune. Acum pot sa il vad clar. Era un baiat destul de tanar de varsta cu mine si Sasuke. Parul lui era lung si sangeriu. Purta un fel de palton si avea un trandafir vestezit prins in el. Privirea aceea cautatoare ma infricosa, ochii ii erau gri si fara strlucire exact ca ceata.
Acesta e cineva de care trebuie sa te feresti cu pretul vietii. Eram foarte curioasa totusi de ce ne cauta pe noi si ce intentii avea. Imi intorc privirea pentru o secunda si apoi il vad cum isi scoate un fel de lama destul de lunga, parea taioasa cu care si-a taiat podoaba capilara, acum avea parul pana la umeri si ii statea putin in toate directiile. Cel care era deja taiat l-a luat in mana si apoi a suflat puternic in el. Miile de fire de par pluteau in aer in toata padurea trista. Unul dintre ele a ajunj la mine si mi-a sfasiat bine bratul ranit. Ma durea, era ceva infernal si intensitatea cu care ma ardea pur si simplu nu era omeneasca. Siroaiele de sange se scurgeau uniform din vene. Pielea mi-a devenit palida iar Sasuke se uita oarecum enervat pe masura ce eu alunecam usor din mainile lui direct spre acel tanar inspaimantator. Parca o briza usoara ma tragea in jos, nu aveam putere nici sa misc un deget desii in acea mica si scurta calatorie spre bratele acelui necunoascut.
Simteam cum raceala din trupul lui imi intra mie in suflet...intram in transa usor usor spre o lume de cosmar care ma intepa ca spinii de trandafiri legati cu lacatul si cu lanturile de inima mea. O mica pasare imi canta parca simfonia mortii, clopotele se auzeau de nicaieri in aceea densa disperare...
Sper sa va placa!