| Citeşte înainte de a POSTA ! | |
|
|
Autor | Mesaj |
---|
Mrs.Meow Chūnin
Sex : Varsta : 24 Localizare : ●Bucuresti● Nr. mesaje : 600 Puncte : 742 Reputatie : 28 Hobby-uri : ●Sa visez● Stare de spirit : ●Schimbatoare●
| Subiect: Re: Citeşte înainte de a POSTA ! Joi 14 Feb 2013, 19:15 | |
| Am si eu o intrebare-----> Daca am postat un capitol din fic trebuie sa trimitem o cerere de bagare a ficurilor in Index ? Daca da atunci de ce ? Multumesc anticipat ! |
|
| |
Yin Sennin
Merite deosebite :
Sex : Varsta : 27 Localizare : București acebook : Ema Nr. mesaje : 6696 Puncte : 7969 Reputatie : 815
| Subiect: Re: Citeşte înainte de a POSTA ! Joi 14 Feb 2013, 19:17 | |
| Nu. Este recomandat să faci o cerere de adăugare a ficului în index, aşa lumea ţi l-ar putea accesa uşor, fără să ştie cine a scris şi să fie pe favoritisme; l-ar putea găsi mai uşor, în loc să caute în pagini şi restul; aşă poţi face un fel de publicitate corectă. Dacă doreşti să fie în index faci o cerere, dacă nu ,acesta nu se va afla în index. Faci cerere când postezi un nou fic, nu un nou capitol. |
|
| |
Limoncello Genin
Sex : Varsta : 28 Localizare : Constanta Nr. mesaje : 388 Puncte : 575 Reputatie : 69 Hobby-uri : Desenul, acultat muzica continuu, cititul, scrisul, plimbarile in aer liber, animeuri, seriale coreene, filme Stare de spirit : Mereu schimbatoare.
| Subiect: Re: Citeşte înainte de a POSTA ! Sam 16 Feb 2013, 13:50 | |
| Buna revin cu intrebarile . Daca am facut cerere pentru avatar si semnatura mai putem face una? Si daca am facut cerere de critica la un fic mai putem face una la acelasi fic la care am facut cererea de critica? Multumesc. |
|
| |
Choco. Sensei
Merite deosebite : Sex : Varsta : 27 Localizare : Cluj. acebook : Choco. Nr. mesaje : 23591 Puncte : 28367 Reputatie : 2484
| Subiect: Re: Citeşte înainte de a POSTA ! Sam 16 Feb 2013, 14:51 | |
| In primul rand, partea cu cererile pentru semnatura si avatar nu are ce cauta aici, intrucat acest topic se ocupa numai de sectiunea fanfiction. Dar, ca sa iti raspund la ambele intrebari: da, poti cere o cerere de critica la acelasi fic la care ai mai cerut, asta daca intre cererile tale a trecut cel putin o saptamana, timp in care tu ai mai postat macar un capitol. De asemenea, intre cererile de la avatar si semnatura trebuie sa treaca cel putin o saptamana. Sper ca te-ai lamurit. |
|
| |
Iulia<33 Genin
Sex : Localizare : Craiova acebook : adauga profilul tau ... Nr. mesaje : 57 Puncte : 98 Reputatie : 19 Hobby-uri : ιмι ρℓαcє ѕα ѕcяιυ , ѕα ∂єѕєηєz,etc ;d Stare de spirit : ηєвυηα;))
| Subiect: Re: Citeşte înainte de a POSTA ! Dum 17 Feb 2013, 18:44 | |
| Buna, am si eu o intrebare. La toate ficurile mele m-am trezit cu raspunsul: Mai baga descriere, mai putina descriere, mai mult dialog , mai putin dialog, sa nu mai pui .... P.O.V . Pai cum adica mai multa descriere.. daca scriu: avea par blond. zic ca nu e bine ;| deci ce fel de descriere sa pun? daca nu culoarea... firea.. |
|
| |
Yin Sennin
Merite deosebite :
Sex : Varsta : 27 Localizare : București acebook : Ema Nr. mesaje : 6696 Puncte : 7969 Reputatie : 815
| Subiect: Re: Citeşte înainte de a POSTA ! Dum 17 Feb 2013, 18:47 | |
| Pentru a lămuri astfel de probleme, importante, fă o cerere de critică. Un critic va ştii ce să-ţi spună şi-ţi va explica mai detaliat faţă de ceilalţi membri. |
|
| |
Choco. Sensei
Merite deosebite : Sex : Varsta : 27 Localizare : Cluj. acebook : Choco. Nr. mesaje : 23591 Puncte : 28367 Reputatie : 2484
| Subiect: Re: Citeşte înainte de a POSTA ! Dum 17 Feb 2013, 18:48 | |
| Descrierea la care se asteapta majoritatea este descrierea sentimentala. Descrierea fizica este printre cele mai simple; doar descrii aparentele, cum arata, cu ce se imbraca personajul, cum arata peisajul etc. Descrierea sentimentala ii permite celui care citeste sa patrunda in lumea pe care tu o creezi si astfel il poate intelege pe personaj, isi poate da cu parerea despre ceea ce face aceasta, poate avea diferite reactii la evenimentele pe care tu le narezi. Cu ajutorul descrierii morale cititorul trece de barierele aparentelor si patrunde in prifunzimea ficului, a ideii, a firii personajului etc. :) |
|
| |
Mrs.Meow Chūnin
Sex : Varsta : 24 Localizare : ●Bucuresti● Nr. mesaje : 600 Puncte : 742 Reputatie : 28 Hobby-uri : ●Sa visez● Stare de spirit : ●Schimbatoare●
| Subiect: Re: Citeşte înainte de a POSTA ! Sam 09 Mar 2013, 21:27 | |
| Am o intrebare : -Cum pot face un sondaj ? Si unde trebuie sa il faci ? Multumesc din suflet ! |
|
| |
Choco. Sensei
| Subiect: Re: Citeşte înainte de a POSTA ! Sam 09 Mar 2013, 21:51 | |
| Atunci cand deschizi un nou topic, te duci in jos pe pagina si ai acolo toate optiunile. Iti poti alege intervalul de timp in care sa se desfasoare, daca membrii isi pot retrage viturile etc. Daca ai deja un topic in care vrei sa il creezi, atunci iti editezi primul post din acel topic, primul capitol al unui fic spre exemplu. :) Daca mai ai nelamuriri, atunci trimite-mi un pm. :) |
|
| |
Ax München S-Class
Sex : Varsta : 23 Localizare : Aici. acebook : Ax München Nr. mesaje : 2636 Puncte : 3266 Reputatie : 272
| |
| |
Choco. Sensei
| Subiect: Re: Citeşte înainte de a POSTA ! Mar 26 Mar 2013, 23:10 | |
| Da, un fic poate fi redeschis de catre autorul acestuia. Sectiunea se afla la fanficuri in desfasurare, cu Sasuke si Sakura, daca nu ma insel. Este deasupra Indexului parca. :) Uite aici. :) |
|
| |
Ame. Genin
Sex : Localizare : Calea Lactee ^-^ acebook : adauga profilul tau ... Nr. mesaje : 317 Puncte : 349 Reputatie : 34 Hobby-uri : multeeeee... Stare de spirit : Shiawasena :)
| Subiect: Re: Citeşte înainte de a POSTA ! Dum 07 Apr 2013, 13:47 | |
| Buna,am si eu o intrebare: Pot schimba descrierea ficului,si daca da cum?! Multumesc anticipat! |
|
| |
Choco. Sensei
| Subiect: Re: Citeşte înainte de a POSTA ! Dum 07 Apr 2013, 23:07 | |
| Daca te referi la ceea ce apare scris imediat sub titlu, atunci da, se poate. Trebuie sa editezi primul capitol al ficului, acolo poti schimba si titlul, dar si descrierea sa. :) |
|
| |
Ax München S-Class
Sex : Varsta : 23 Localizare : Aici. acebook : Ax München Nr. mesaje : 2636 Puncte : 3266 Reputatie : 272
| Subiect: Re: Citeşte înainte de a POSTA ! Mar 09 Apr 2013, 11:46 | |
| Buna, ma scuzati insa iar ma deranjeaza o intrebare care mi s-a fixat in minte. Sunt sigura ca voi imi veti raspunde cel mai bine:
De cate ori poate fi blocat si redeschis un fic? Adica, un fic care e blocat si redeschis de prea multe ori poate fi blocat? sau mai bine spus: De cate ori pot inchide si redeschide un fic?
Multumesc anticipat. |
|
| |
Yin Sennin
Merite deosebite :
| Subiect: Re: Citeşte înainte de a POSTA ! Mar 09 Apr 2013, 14:36 | |
| Nu există o limită, poţi redeschide şi închide un fic de câte ori doreşti, dar nici să o faci într-un mod aburs. De exemplu azi îţi deschizi un fic, peste o lună îl blochezi şi după altă lună îl redeschizi şi repeţi ritualul mereu. Amm, aşa nu, chiar deloc, e bătaie de joc faţă de criticul pe care-l rogi s-o facă. Deci nu există o limită impusă, îti poţi deschide/bloca ficul de câte ori e nevoie, dar nu să ajungi într-o extremă nefavorabilă. |
|
| |
Tiger. Genin
Sex : Varsta : 27 Localizare : Craiova acebook : Andreea Iulia :3 Nr. mesaje : 71 Puncte : 99 Reputatie : 4
| Subiect: Re: Citeşte înainte de a POSTA ! Sam 04 Mai 2013, 22:05 | |
| Buna! Mi-ati putea spune reguli de estetica ale unui fic? Adica cate spatii se lasa intre titlu si numarul capitolului .. etc ;d intre fraze |
|
| |
Choco. Sensei
| Subiect: Re: Citeşte înainte de a POSTA ! Sam 04 Mai 2013, 22:46 | |
| La primul capitol intre titlul ficului si cel al capitolului (care poate fi si numarul capitolului) se lasa doua randuri, iar intre titlul capitolului si capitol in sine se lasa un rand sau doua, dupa preferinta. Daca scrii cu alineat trebuie sa lasi sapte spatii libere inainte de a incepe, echivalentul unui "tab". Alte reguli mai inveti si pe parcurs, gasesti un font cu care sa iti placa sa scrii, o marime a fontului care sa iti placa si modul in care iti asezi capitolul in pagina care sa iti convina. Nu exista un prototip, iar daca tie iti place intr-un anumit fel si ti se pare ca asa arata bine sdin punct de vedere estetic, atunci asa scrii. :) |
|
| |
Superbia. Chūbu
Sex : Varsta : 24 Localizare : Wonderland awaits. Nr. mesaje : 479 Puncte : 541 Reputatie : 38 Stare de spirit : damned
| |
| |
Yin Sennin
Merite deosebite :
| Subiect: Re: Citeşte înainte de a POSTA ! Joi 04 Iul 2013, 11:57 | |
| Da, există o limită. Dacă în decursul a 3 luni la un fic autorul nu postează, ei bine, ficul este considerat inactiv și se blochează. Se poate oricând redeschide. R∆IN: Nu erau doua luni, Ema? Arianthe: 3, eu una aşa ştiu de când sunt critic. |
|
| |
† Athena † Genin
Sex : Varsta : 24 Localizare : La mine. acebook : https://www.facebook.com/alle.cssa.9 Nr. mesaje : 56 Puncte : 67 Reputatie : 1 Hobby-uri : Dorm Stare de spirit : :D
| Subiect: Re: Citeşte înainte de a POSTA ! Dum 07 Iul 2013, 02:14 | |
| Buna! Pe parcursul Fan Ficului meu am primit mai multe comentarii gen: „anuntama”. Si as vrea si eu sa aflu cum pot „anunta” unul sau mai multi membrii. Va multumesc! |
|
| |
R∆IN Sensei
Sex : Varsta : 26 Localizare : Ploieşti Nr. mesaje : 1803 Puncte : 2244 Reputatie : 343 Hobby-uri : -
| Subiect: Re: Citeşte înainte de a POSTA ! Dum 07 Iul 2013, 02:20 | |
| Îi anunţi folosind mesajele private. Le spui că ai adus next-ul şi, eventual, poţi lăsa şi link-ul pentru ca cititorul să ajungă mult mai repede la fic. Dacă nu ai înţeles ceva, îmi poţi trimite un mesaj privat. |
|
| |
• Schweppes • Genin
Sex : Varsta : 26 Localizare : Who cares ?! Nr. mesaje : 381 Puncte : 445 Reputatie : 52 Hobby-uri : Leneveala :3 Stare de spirit : Supravietuiesc
| Subiect: Re: Citeşte înainte de a POSTA ! Mier 28 Aug 2013, 12:00 | |
| Vin si eu cu o intrebare: Chiar este atat de important sa scrii cu diacriticele specifice limbii romane intr-un fic ? Am vazut la mai multi scriitori si vreau sa stiu daca acest lucru este obligatoriu. Multumesc |
|
| |
Choco. Sensei
| Subiect: Re: Citeşte înainte de a POSTA ! Mier 28 Aug 2013, 13:47 | |
| Nu este obligatoriu sa faci asta. Sa scrii cu diacritice ofera o eleganta textului, plus ca nu te gandesti ce cuvant era in unele locuri - caci sunt cuvinte care, fara diacritice, se pot interpreta altfel -, dar nu este ceva obligatoriu. |
|
| |
Katherine Miller Genin
Sex : Varsta : 104 Localizare : nicăieri. Nr. mesaje : 464 Puncte : 562 Reputatie : 34
| Subiect: Re: Citeşte înainte de a POSTA ! Vin 07 Mar 2014, 18:13 | |
| Cum fac daca vreau sa sterg un fan fic de-al meu ? Multumesc! |
|
| |
Choco. Sensei
| Subiect: Re: Citeşte înainte de a POSTA ! Vin 07 Mar 2014, 20:30 | |
| Ficurile nu se sterg, cel mult iti poti edita capitolele si sa stergi continutul, apoi topicul respectiv este trimis la cosul de gunoi. |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Citeşte înainte de a POSTA ! | |
| |
|
| |
| Citeşte înainte de a POSTA ! | |
|