Anime. Naruto. Sasuke & Sakura
Adevarata fata a povestilor.... Bvpf10

Înainte de a începe să postați, vă sfătuim să citiți REGULAMENTUL forumului! Dacă vă veți face cont, vă rugăm să nu uitați de forum și să fiți activi. Sperăm că vă veți distra și că vă veți face noi prieteni. Have fun :)
Adevarata fata a povestilor.... Bvpf10

Înainte de a începe să postați, vă sfătuim să citiți REGULAMENTUL forumului! Dacă vă veți face cont, vă rugăm să nu uitați de forum și să fiți activi. Sperăm că vă veți distra și că vă veți face noi prieteni. Have fun :)

That's our forum way!

AcasaPortalEvenimenteUltimele imaginiFAQCăutareÎnregistrareConectare
--- Ne-am gândit să ne facem o nouă (re)introducere în categoria de Ești nou? Prezintă-te. Dacă te-ai mai prezentat în trecut, caută vechiul topic și fă-o din nou tot acolo. ---

Distribuiţi | 

Adevarata fata a povestilor....

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Kado Rina-chan
Genin
Genin
Kado Rina-chan

Sex : feminin Varsta : 25
Localizare Localizare : undeva prin univers
Nr. mesaje Nr. mesaje : 132
Puncte : 159
Reputatie Reputatie : 5
Stare de spirit Stare de spirit : Ala-Bala-Porto-Cala

Adevarata fata a povestilor.... Empty
MesajSubiect: Adevarata fata a povestilor....   Adevarata fata a povestilor.... I_icon19Sam 10 Noi 2012, 20:43

Povestile din trecut erau intotdeauna pline de evenimente macabre. In zilele noastre, companii precum Disney au adaptat aceste povesti la gustul noilor clineti, mai putin atrasi de malefic. Astfel, finalurile fericite au acaparat intreaga industrie a povestilor.
Iata mai jos cateva dintre cele mai cunoscute povesti ale copilariei noastre cu altfel de final:
Scufita Rosie
Versiunea cea mai cunoscuta a povestii este aceea in care Scufita Rosie este salvata de padurarul care ucide lupul nastrusnic. Dar, versiunea franceza originala a povestii lui Charles Perrault nu este chiar atat de fericita.
Fetita cea mica este de fapt o domnisora care primeste instructiuni gresite de la lup atunci cand intreaba care este calea spre bunica ei. Scufita crede spusele lupului si ajunge sa fie mancata. Si aici se opreste povestea. Nu exista niciun padurar, nicio bunica, doar un lup gras si o Scufita Rosie moarta. Morala acestei povesti este aceea de a nu avea incredere in straini.
Frumoasa din padurea adormita
In versiunea originala a povestii, printesa adoarme cand se inteapa cu fusul in deget. Doarme 100 de ani pana cand un print soseste in sfarsit, o saruta si o trezeste. Se indragostesc, se casatoresc si traiesc fericiti pana la adanci batraneti. Povestea originala nu este insa atat de dulce. Tanara fata nu este adormita din cauza unui blestem ci din cauza unei profetii.
Nici sarutul nu este cauza trezirii la viata a printesei ci regele, care vazand-o adormita, o violeaza. Dupa noua luni, ea naste doi copii . Femeia se trezeste atunci cand unul dintre copii indeparteaza din greseala panza de in care o tinea adormita.
Si in altă versiune a basmului, Frumoasa Adormita ea a fost violată. La fel ca în multe din cea mai veche versiune de poveşti pentru copii noştri Frumoasa Adormita este de fapt o neraţiune şocant de violenă. Redare a descris pentru prima data eroul nostru nobil nu cum stim ca ar fi sărutato, ci violăndo! Câteva luni mai tarziu, deşi încă era adormită Frumoasa Adormita a dat naştere la o pereche de gemeni. Zăna pădurii a avut grijă de copii, şi într-o zi în timp ce ii alăpta, unul dintre copii a confundat degetul Frumoasei Adormite cu o sticla cu otravă care a fost cauza somnolenţă ei! Ce surpriza placuta trebuie să fi fost pentru a afla nu numai că ea a fost adormită pentru câteva luni, dar că a fost şi bătută până în acel moment! (Citiţi întreaga poveste originala) Frumoasa Adormita povestea despre care ştim că a fost schimbat de multe ori a lungul secolelor.
Cenusareasa
In versiunea moderna a Cenusaresei, aceasta se casatoreste la final cu printul, surorile cele rele se casatoresc si ele si toata lumea traieste fericita pana la adanci batraneti. Povestea isi are insa originile in secolul I, iar povestii se numea Rhodopis
Povestea lui Rhodopis era similara celei a Cenusaresei. In aceasta versiune, surorile cele rele isi taie parti din picioare pentru a incapea in pantoful de cristal al printului. Acesta este insa prevenit de doi porumbei care le ataca pe surori si le scot ochii. Acestea isi petrec restul vietii ca cersetoarea oarbe, in timp ce Rhodopis duce o viata de vis alaturi de print.
Bufonul fluierar
In povestea Bufonului fluierar este vorba despre un satuc invadat de sobolani. Un om soseste imbracat in haine de bufon si se ofera sa scape oamenii de sobolani. Satenii cad de acord sa il plateasca pe bufon cu o suma considerabila de bani daca acesta reuseste sa faca ceea ce si-a propus. Bufonul canta la fluier, iar lui atrage sobolanii in afara satului.
Cand isi cere rasplata, satenii refuza sa il plateasca asa ca fluierarul hotaraste sa scape satul si de copii! In variantele moderne ale povestii se spune ca acesta i-a ademenit pe copii intr-o pestera in afara satului si cand satenii se hotararsc sa il plateasca in cele din urma, bufonul ii trimite inapoi. Intr-o varianta mai sumbra fluierarul ii conduce pe copii la un rau unde se ineaca toti.
Alba ca Zapada
In povestea cu care suntem toti obisnuiti a Albei ca Zapada, regina ii cere vanatorului sa o ucida si sa ii aduca inima drept dovada . In schimb, vanatorul care nu poate savarsi aceasta fapta, se intoarce cu inima uni mistret. In povestea originala, regina ii cere vanatorului ficatul si plamanii, pe care voia sa ii serveasca la cina in acea seara!
De asemenea, in versiunea originala, Alba-ca-Zapada se trezeste atunci cand este imbrancita de calul printului in timp ce o duce inapoi la castel si nu datorita vreunui sarut magic. Iar in varianta lui Grimm, povestea se termina cu regina care este fortata sa danseze cu moartea in pantofi rosii de fier incins.
Mica sirena
In versiuna Disney, filmul se termina atunci cand sirena Ariel, transformata in om, se casatoreste cu Eric. Au o nunta frumoasa la care participa atat oameni cat si sirene. In prima verisune a lui Hans Christian Andersen, sirena il vede pe print casatorindu-se cu o printesa si dispera. Ii este oferit un cutit pentru a-l injunghia pe print, dar in loc sa faca acest lucru, se hotaraste sa se arunce in mare unde moare, transformandu-se in spuma. Hans Christian Andersen a modificat finalul doar pentru a-l face mai placut.

Intr-una din variantele povestii lui Hansel si Gretel , aflam despre doi copii care se pierd in padure. Ei gasesc casa din turta dulce a vrajitoarei. Copii ajung sa fie scalvii vrajtoarei care vrea sa ii manance. In cele din urma, copii reusesc sa scape de vrajitoare pe care o arunca in foc.
In versiunea franceza a acestei povesti, , vrajitoarea este un drac. Acest drac batran si ticalos este pacalit de copii, in acelasi fel cum Hansel si Gretel o pacalesc pe vrajitoare. Reusesc sa scape si de capcanele pe care dracul si sotia sa le pun copiilor.
Daca mai stiti si alte povesti cu final neasteptat, spuneti-ne si noua.

Citeste mai mult pe: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Hey,eu una nu stiu ce sa spun despre aceste povesti,am cautat mult si bine pe internet dar nu apar aceste povesti originale,imi pare rau daca va-m facut sa va simtiti rau dar eu chiar sunt curioasa ce parere aveti despre aceste povesti,si din nou imi pare rau daca v-am suparat puppy eyes
Sus In jos
Milkshake ♥
S-Class
S-Class
Milkshake ♥

Merite deosebite :
Adevarata fata a povestilor.... J5fdba
Sex : feminin Varsta : 26
Localizare Localizare : New York
acebook acebook : Foloseste "url" , largesti profilul! - admin
Nr. mesaje Nr. mesaje : 3546
Puncte : 4549
Reputatie Reputatie : 702

MesajSubiect: Re: Adevarata fata a povestilor....   Adevarata fata a povestilor.... I_icon19Dum 11 Noi 2012, 13:45

Ma simt ciudat. :(

Desi imi place mai mult finalul ala macabru si violent, ma simt ciudat. :( =)))

Adica... Huaa, mincinosii! =)))

Ma rog, nu stiu ce sa zic, Mi se pare normal ca au incercat sa atenueze sfarsiturile alea groaznice, dar.. huaa. =)))

E ok, o sa ne obisnuim. :)) Sper... :\

Sus In jos
Anya
Special Jōnin
Special Jōnin
Anya

Sex : feminin Localizare Localizare : Racitania
acebook acebook : Nu exista! La pensie imi fac, va asigur!
Nr. mesaje Nr. mesaje : 1521
Puncte : 1815
Reputatie Reputatie : 210

MesajSubiect: Re: Adevarata fata a povestilor....   Adevarata fata a povestilor.... I_icon19Dum 11 Noi 2012, 13:57

Si eu p-aci .
Dintre originale si cele modificate sunt diferente destul de mari .
Adica cand am citit Frumoasa din padurea adormita ca a fost violata am ramas socata .
Nu-mi pot imagina . Dar totusi e foarte tare rolling on the floor
Bine , asta zic la varsta asta dar daca acum 4-5 ani mi-ai fi zis asa ceva ma umfla plansu' .
Interesant , multan ca ai impartasit cu noi.
Si inainte sa plec , voi copilasi mai mici d rolling on the floor
Nu-i adevarat , am vorbit cu Frumoasa din padurea adormita si ea si printul sunt bine , nu s-a intamplat asta niciodata rolling on the floor rolling on the floor
Sus In jos
xenomorphius
Chūbu
Chūbu
xenomorphius

Sex : feminin Varsta : 29
Localizare Localizare : În pădure!
Nr. mesaje Nr. mesaje : 3304
Puncte : 4254
Reputatie Reputatie : 841
Stare de spirit Stare de spirit : -

MesajSubiect: Re: Adevarata fata a povestilor....   Adevarata fata a povestilor.... I_icon19Dum 11 Noi 2012, 14:07

Am mai citit undeva chestiile astea, legate de adevarata scene din povestile copilariei noastre sau cel putin din desenele de la Disney.
Cu adevarat, originalele par mult mai violente, ciudate, intr-o maniera destul de scarboasa ca sa fiu sincera. Insa exista o morala buna totusi, faptul ca nu trebuie sa ne incredem in straini si multe altele. Oricum asa povestile sunt interesante si ma tenteaza sa citesc originalele.
Nu prea stiu ce sa spun, oricum nu am nimic cu nici o versiune, pana la urma toata lumea creaza ce vrea, dar macar morala sa reiasa bine si sa invatam ceva din cele citite.
Sus In jos
https://cenusascriitorului.wordpress.com/
Day
Jōnin
Jōnin
Day

Sex : feminin Varsta : 25
Localizare Localizare : In Estul Iadului certandu-ma cu Agares
Nr. mesaje Nr. mesaje : 1238
Puncte : 1392
Reputatie Reputatie : 108
Stare de spirit Stare de spirit : De parca ii pasa cuiva!

MesajSubiect: Re: Adevarata fata a povestilor....   Adevarata fata a povestilor.... I_icon19Mar 13 Noi 2012, 20:50

Astea sunt mult mai interesante decat variantele Disney .
Si parca imi plac mai mult huh? sunt mult mai captivante
Stiam de Alba ca Zapada si Mica sirena dar Frumoasa din padurea adormita m-a cam socat.
Si de la vrajitoare la drac in love
Sus In jos
Elz .
S-Class
S-Class
Elz .

Merite deosebite :
Sex : feminin Varsta : 26
Localizare Localizare : Unde te aştepţi mai puţin.
acebook acebook : Elz :)
Nr. mesaje Nr. mesaje : 4331
Puncte : 5563
Reputatie Reputatie : 903
Hobby-uri Hobby-uri : KPoP , Dancing and Writing :)
Stare de spirit Stare de spirit : Unknow.

MesajSubiect: Re: Adevarata fata a povestilor....   Adevarata fata a povestilor.... I_icon19Dum 18 Noi 2012, 20:59

Oh, my mind ... De ce imi plac mai mult versiunile ''reale''? :)) Oricum un mare 10+ pentru persoana care a descoperit aceasta chestie :)).
Sus In jos
http://www.eli-rawrr.tumblr.com
Bubu.
Legend
Legend
Bubu.

Merite deosebite : Adevarata fata a povestilor.... J5fdba
Sex : feminin Varsta : 27
Localizare Localizare : Bucuresti
acebook acebook : Bubs Bbu
Nr. mesaje Nr. mesaje : 5440
Puncte : 6635
Reputatie Reputatie : 727
Hobby-uri Hobby-uri : Writing - Reading - Hip Hop - Rap
Stare de spirit Stare de spirit : I feel like I want to murder someone

MesajSubiect: Re: Adevarata fata a povestilor....   Adevarata fata a povestilor.... I_icon19Sam 01 Dec 2012, 01:37

Urat. Tot ce pot sa zic in momentul asta e ca sunt dezamagita. Nu stiu de cine, dar chiar sunt. Desenele copilariei mele sa ascunda in spate atata violenta? Eu nu vreau sa cred asta. Eu vreau sa raman cu amintiri frumoase si cu povesti ce-mi umpleau sufletul cu fericire. Asa vreau sa-mi aduc aminte de ele.
Sus In jos
Thunder
S-Class
S-Class
Thunder

Merite deosebite :
Sex : feminin Varsta : 24
Localizare Localizare : I can`t escape this place, it`s in my mind.
acebook acebook : Andreea

Nr. mesaje Nr. mesaje : 4074
Puncte : 4605
Reputatie Reputatie : 205

MesajSubiect: Re: Adevarata fata a povestilor....   Adevarata fata a povestilor.... I_icon19Dum 02 Dec 2012, 21:07

Stiam de mult aceasta fata a "povestilor de adormit copii". Eu urasc aceste variante "imbunatatite" pentru ca ascund adevarata fata a lumii noastre in care traind inducandu-le in minte copiilor ca totul e frumos cand defapt nu e deloc!
Sus In jos
Lexa
S-Class
S-Class
Lexa

Merite deosebite :
Sex : feminin Varsta : 24
Localizare Localizare : București
Nr. mesaje Nr. mesaje : 4873
Puncte : 5187
Reputatie Reputatie : 190

MesajSubiect: Re: Adevarata fata a povestilor....   Adevarata fata a povestilor.... I_icon19Dum 02 Dec 2012, 23:19

De Mica Sirena stiam, ca a murit. Doamne ce am mai plans atunci cand am avut-o de citit pentru scoala!
Este interesant tot ce ai scris, nu ma asteptam. Insa, adevarul e ca ce rost are sa faci copii sa planga? Aceste povesti le afli de mic, la 3,4 sau chiar 5 ani. Nu ai de unde sa intelegi adevarul, nu ai de unde sa stii ca lumea este, uneori, cruda. Multe au o morala pe care trebuie, sa zicem, sa o respecti. Spre exemplu, la Scufita Rosie, chiar si cu sfarsitul fericit, tot inveti ca nu trebuie sa-i asculti pe cei necunoscuti tie.
Ami, nu sunt de acord cu ceea ce ai zis. Este parerea ta, adevarat, nu trebuie sa ti-o schimbi, dar, serios, la acea varsta frageda, de unde si pana unde sa-ti umpli sufletul, mintea, de lucruri infioratoare, pe care nu le intelegi? Eu am trait cu happy end, dar acum sunt foarte constienta de riscuri, poate chiar mai bine ca tine, avand in vedere ca-mi esti colega si te cunosc suficient de bine.
Lasand asta, "ii" soc total. Adica, la Frumoasa din Padurea adormita, cine ar fi crezut ca a fost violata chiar de rege, adica de tatal ei? Surprinzator, insa deja a ajuns hilar, acum. Mai sunt cazuri, nu sunt intamplari noi, insa mereu... Socheaza.
Sunt triste, cu atat mai mult cu cat azi chiar intruchipeaza o mare parte din adevar.
Ma rog... Vorbesc prea mult. Ai facut un topic foarte interesant, din care am aflat multe noutati.
Te pup duuulce. kiss
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Adevarata fata a povestilor....   Adevarata fata a povestilor.... I_icon19

Sus In jos

Adevarata fata a povestilor....

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Anime. Naruto. Sasuke & Sakura :: Să vorbim și despre altceva :: Discuții libere-