pentru commuri .... Sper sa va placa! Spor la citit!
Capitolul IX: "Detentia"
Soarele era de mult pe cer iar eu inca dormeam , cel putin asta faceam pana sa intre May in camera si sa traga de asternuturi reusind sa ma dea pe jos. Dupa ce ma trezesc speriata de cazatura , ma uit la ceas si incep sa ma cert cu May in timp ce ma si pregatesc sa plec. In cateva minute eram imbracata si alergam pe strada ca o nebuna de se uita toata lumea la mine. In cinci minute eram la scoala dar aflu ca deja se sunase. Urc scarile in graba pana la etajul unu si in prostia mea dau buzna in clasa fara a mai verifica inainte daca se afla profesorul acolo. De cum intru in clasa unii colegii incep sa chicoteasca dar nici eu nu stiam de ce, Sper ca nu venisem in pijamale?" asta mi-a trecut prin minte in momentul ala. Insa gandurile imi sunt intrerupte de un tusit si usa clasei care se inchide in urma mea. Era profesorul de istorie. Se pare ca in cele din urma nu intarziasem prea mult si nici nu sosisem dupa profesor. Insa findca nu ma aflam in banca profesorul m-a ascultat iar daca nu imi soptea Hinata toate raspunsurile cu siguranta as fi primit un 4 sau chiar mai rau un 2 in catalog. Dupa o ora de chin ii multumesc lui Dumnezeu ca mai sunt intreaga si Hinatei pentru ca m-a ajutat.
Toata pauza am stat in curtea scolii cu Hinata si am vorbit , iar cand intru in clasa , bine inteles , "domnisoara perfectiune" se i-a de mine.
-Mai sa fie , daca nu e chiar frumoasa din padurea adormita! Ai avut noroc ca ai ajuns inaintea profesorului! Insa trebuia sa ramai acasa sa dormi in continuare! De ce ai mai venit? Ca sa plimbi pantofii?
-Zea , vrazitoare din cel mai adanc abis! Esti o ticaloasa , aroganta , ingamfata iar jicnirile tale imperiale de prost gust nu au nici un efect asupra mea!
- Hai nu zau! Ia fa tu pasi ca ma plictisesti!
- Ce-ar fi sa dispari tu din fata mea , ca imi faci o greata si cred ca o sa vomit! Ai picioare , deci sa vad cum se misca!
-Auzi! Sti ceva........... na....... lasa nu am chef sa te fac sa plangi! Du-te in banca ta pana nu te pocnest de-ti sar dintii pe jos!
- Sti ceva Zea .... tu chiar ezasperezi orice om , il inebunesti de nervi! Eu una nu am chef sa ma cobor la nivelul tau de cotoroanta pentru ca nu sunt asa! N-ai decat sa ramai in continuare cea mai nesuferita din scoala! Nu mai vreau sa ma cert cu ticniti , si apropo tu esti una dintre ei! Fato sa sti ca nu am nimic cu tine dar pur si simplu ma scoti din sarite cu purtarea ta de strigoi imperial si cu regulile pe care le impui altora! Cand iti vine si tie mintea la cap? Tu nu comanzi pe nimeni , nu esti sefa nimanui! si dupa ce imi exprim parerea ma indrept spre banca mea in aplauzele unor colege care erau mai mult decat bucuroase ca cineva reusise sa o puna cat de cat pe Zea la punct.
O alta ora incepe si din nou sunt ascultata dar de data asta de o profesoara , insa stiam si singura raspunsurile iar Hinata nu a mai fost nevoita sa-mi sopteasca. Ora de mate se termina repede cel putin pentru mine insa Naruto i-a multumit la sfarsitul orei lui Dumnezeu ca nu a ajuns cu ascultatul si la el.
In pauza , mai exact pe hol , eram cat pe ce sa ma iau la bataie cu Zea care din nou a iesit din clasa cu gura mare. Nu doream sa ma cobor la nivelul ei insa nici nu eram de acord sa ma calce in picioare si asa ea a fost trasa la raspundere deoarece directoarea m-a crezut cand i-am zis ca ea a inceput cu bataia si asa se face ca trebuia sa stau cu ea la detentie , insa eu nici nu stiam de ce eram nevoita sa stau si eu ca doar nu facusem nimic , oricum mai era pana la sfarsitul zilei iar Zea ramanea in detentie mai mult decat mine cu vreo 2 ore.
Dupa ce iesim de la directoare din cabinet , amndoua mergem in clasa unde numai eu am fost asaltata cu zeci de intrebari. Le-am zis tuturor cu exactitate tot ce a zis directoare dupa care am inceput ora fizica. La sfarsitul orei deja imi era frica de urmatoarea ora , findca din nou fusesem ascultata. Urma sa avem muzica si nu puteam sa cant prea bine , iar daca ma asculta din nou nu pot decat sa trag 3 concluzii: 1. Ori au ceva toti cu mine in ziua asta , 2.Ori vor sa ma exaspere si sa ma pedepseasca intr-un mod ingrozitor. , 3.Ori tot ginionul de pe lume s-a abatut asupra mea azi.
In cele din urma incepe si muzica si desigur eu tremuram de frica sa nu ma asculte . Si ghiciti , a vrut sa ma asculte insa cand a vazut cat de tare tremuram nu m-a mai ascultat ci m-a trimis la cabinetul din liceu ca sa ma consulte asistenta si l-a mai trimis si pe Sasuke sa ma insoteasca. Era mai bine daca ma asculta dar na acu ce sa mai fac. Ma intorc repede de la cobinet si ii zic profesoarei ca asistenta a zis ca nu am nimic. Profesoara aproba din cap dupa care ma trimite in banca mea intrebandu-ma daca sunt in stare sa raspund , vrand in continuare sa ma asculte. Raspund negativ dupa care continui ora.
Mai erau 2 ore ce ma desparteau de detentie dar si de casa unde voiam sa ajung cat mai repede.
Ora de desen trece ca prin zbor si ,logic , ca din nou m-a ascultat. Iar in pauza vorbesc cu Hinata despre ghinionul meu:
-Hinata credema ca profesorii astia ma dispera! Vor sa ma bage in spital1
-Gata! Nu a fost asa de rau!
-M-au ascultat toti numai pe mine! Crezi ca asta-i o mare bucurie?
-Nu dar ai luat numai 10!
-Ma rog da-i incolo de zece ca nu ma intereseaza! Orica prost ar lua o nota mare ........ a stai asta nu-i adevarat!
-Vezi de poti si distra pe seama asta!
-Da ai dreptate insa urmeaza dirigentia!
-Si ce! Sakura la dirigentie nu are la ce sa te asculte!
-Da dar dupaia urmeaza detentia!
-Apropo de detentie , cat trebuie sa stai cu Zea?
-Eu raman doar o jumatate de ora iar Zea sta inca 2 ore!
-Wow.... ce mult o tine!
- Stiu dar eu una nu mai pot de bucurie!
-Mie imi zici!
-Pai hai in clasa Hinata! O sa se sune imediat!
-Hai!
Ora incepe iar Kakashi nu isi face aparitia pana la jumatatea orei. Bine inteles restul timpului care ne-a ramas nu a facut decat sa o certe pe Zea pentru purtarea ei iar eu parca as fi fost cel mai cuminte ingeras , nici macar un cuvant nu mi-a zis. Situatia asta ma bucura enorm mai ales ca Zea era rosie de nervi fiind umilita in fata clasei de catre diriginte , mai ca era gata sa planga.
Dupa ce dirigintele termina de discutat cu Zea vorbeste si cu seful clasei:
-Sasuke tu ai vazut ceva din cele intamplat?
-Eu si cu Naruto le-am despartit!
-Aha deci sti cine a inceput nu?
-Pai Zea a inceput cu o ora in urma cand a jicnit-o pe Sakura, apoi in pauza a lovit-o!
- Bun deci Zea e vina ta in totalitate! Bine mai e si Sakura care nu a facut decat sa se apere dar doar prin cuvinte! spune dirigintele.
- Kakasi credeti ca e necesar sa le pedepsiti pe amandoua! Adica Sakura n-a facut nimic iar Zea e capul rautatilor din clasa asta!
- E frumos ca-i tii apararea Sakurei insa nu este dupa cum vreau eu! Directoarea asa o hotarat deci asa ramane!
- Am incercat!
- Apropo de detentie ce-ar fi sa ramai si tu dupa ore! Cred mai mult ca sigur ca se vor omora din bataie daca nu le opreste careva!
- Eu nu am nimic impotriva! Si sunt sigur ca si-ar sparge capu daca ar ramane singure cel putin Sakura ar fii in pericol din cauza vrajitoarei de Zea!
- Bine deci asa ramane! Stai tu cu ele! Si poti pleca odata cu Sakura , nu mai trebuie sa ramai si cu Zea!
- Bine!
"De ce Doamne? De ce? Dintre toti copii din clasa asta numai el trebuia sa fie seful clasei si ce l-o fi apucat de mi-a luat apararea si acu mai trebuie sa stau si la detentie cu el! De ce?" - mintea mea interioara cocea de nervi si tipa de suparare.
Eu vorbeam in soapta cu Hinata despre asta iar Naruto cu Sasuke si desii Hinata vorbea eu nu eram atenta la ce zicea ci eram atenta sau cel putin incercam sa aud ce vorbeste Naruto su Sasuke:
- Sasuke da ce-i cu tine de-i tii apararea Sakurei! Tu de obicei nu suferi nici o fata si nu placi pe nici una! Ti-ai schimbat parerea?
- Naruto zau ca esti un natarau! Ii tin apararea pentru ca asta e rolul meu! Ce voiai sa fac ? Trebuia sa-i zic cumva dirigintelui sa nu o pedepseasca pe Zea? E vina ei si acum Sakura are o ditamai vanataia!
-Oooo..... sai oleaca! Sakura e ranita?
-Da! Zea a impins-o si ea s-a lovit cu abdomenul in marginea de la scari!
- Auci ce naspa! Si e grava lovitura?
-Nu doar ca s-a invinetit ingrozitor si are dureri ingrozitoare!
- Zea e nebuna rau de tot! Aaaa stai , Sasuke , nu mi-ai raspuns la celelalte intrebari!
- Of da esti imposibil! Da stiu , nu sufar nici o fata dar nu-i vina mea ca-s enervante! Si sa-ti intre in cap eu nu plac pe nici una!
-Cum zici tu dar eu nu te cred!
-A gata inceteaza cu vorba! Nu vreau sa ne prinda dirigintele vorbind! Subiect inchis!
-Bine!
Nu prea am inteles multe lucruri din discutia lor pentru ca eram preocupata ca nu cuva sa ma vada dirigintele. Ora se termina in cele din urma si toti din clasa pleaca acasa mai putin noi trei. Kakasi avea sa vina si el mai tarziu in clasa dar oricum puteam sa-l asteptam noi mult si bine ca intarzia de ceva timp.
In clasa era foarte liniste si cum nici un copil nu se mai afla in scoala era destul de infricosator.
Nici unul din noi nu zicea nimic , nici nu avea ce sa zica insa Sasuke sparge tacerea cu intrebarea aceea stupida pe care mi-o tot pune de la incidentul de la mall:
- Zea poate vrei sa-mi zici tu ce s-a intamplat la mall acum ceva timp!
- Cand la mall?
- A Sasuke sunt sigura ca Zea nu-si mai aduce aminte si cu siguranta nu vrea sa-ti spuna!
- Pai Sakura cred ca incep sa-mi aduc aminte! Nu a fost in ziua aia cand am avut noi discutia AIA!
- Da ma rog! A fost de mult! Acu nu-mi mai pasa!
- Despre ce discutie? Imi zice una din voi despre ce e vorba?
- Da nu inteleg de ce te tot bagi in treburile noastre? Nu-i mare scofala!
-Da dar asta s-a repetat din nou si a doua oara erai uda fleasca!
- Da ne-am batut cu apa! Gata! Fericit! Ai aflat!
- Nici ca ma pui sa bat cuie cu dinti si nu cred ca v-ati batut cu apa!
-Bine sti ceva o sa-ti zic dar pe drum! E bine asa!
-Presupun ca da!
Si din nou nimeni nu a mai zis nimic pana cand Kakashi a intrat in clasa si m-a anuntat ca pot pleca. Am incercat sa o iau inaintea lui Sasuke , si chiar daca am alergat el tot m-a ajuns din urma. N-am avut incotro si i-am povestit in parc cele intamplate.
Parea destul de nervos dupa ce i-am povestit si cred ca din cauza Zeei era asa. Dupa ce am mai zabovit prin parc m-a condus acasa. De cum am intrat pe usa am fost asaltata de May dar si de mama mea care m-au luat la intrebari. Iar dupa ce m-am schimbat si dupa ce am facut un dus , le-am povestit si lor cele intamplate la scoala.
Pe la ora 8 aveam de gand sa trec pe la Hinata insa chiar inainte de a iesi pe usa ea ma intampina din fata portii. Am discutat cu ea si i-am povestit cele intamplate in ora de detentie ca doar deea venise la mine iar pe la 10 aceasta a plecat acasa.
Eu obosita, ma bag in pat urmand ca o doua zi sa fiu gata de plecarea in Londra.
e cam mic si cu mult dialog pe la final dar asta e , Sper sa va placa si nu uitati vreau commuri